Wadjda – Den grønne cykel

3. - 6. klasse

Haifaa Al-Mansour er den første kvindelige filminstruktør i Saudi Arabien. Hun fortæller historien om 10-årige Wadjda, der vil køre om kap med nabodrengen på cykel. Men i Saudi Arabien må piger ikke cykle, så hendes mor er ikke er meget for det. Derfor bliver Wadjda nødt til selv at tjene pengene til den grønne cykel, hun drømmer om. Det gør hun ved i hemmelighed at sælge armbånd i skolegården, og da hendes rektor opdager hende, finder hun en anden måde at tjene penge på. Hun deltager i en konkurrence på sin pigeskole om at recitere koranen.

Land:Saudi Arabien, 2012
sprog:Arabisk tale med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Wadjda
instruktion:Haifaa Al-Mansour
varighed:98 min. I alt: 2 t. og 10 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendom og Religion
Temaer: Familie, Hverdagens helte og heltinder, Identitet, Mellemøsten, Pigeliv, Venskab, Viljestyrke

Oplæg

Vores flerkulturelle oplægsholder vil fortælle om pigers stilling og rolle i Saudi Arabien og andre steder i Mellemøsten. Hvorfor må mange piger ikke det samme som drenge? Hvorfor må en pige ikke få en cykel? Har nogen af eleverne selv været ude for at skulle spare op til noget, de ville have, og arbejdet for det? Kunne de se sig selv i Wadjdas sko?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.