Wallay

5. - 7. klasse

Ady bor i Frankrig og er noget af en rod. Da han stjæler farens penge, tiltænkt familien i Burkina Faso, sender hans far ham til hjemlandet på genopdragelse. Ady har meget svært ved at falde til hos familien, som bor langt ude på landet. Især lider han under sin onkel Amadous hårde opdragelsesmetoder. Da Amadou opdager, at Ady ikke er omskåret, vil han have det ordnet. Det vil Ady ikke og konflikten eskalerer. Samtidig møder Ady positive sider ved farens hjemland gennem sin kusine og bedstemor. Han erfarer, at hans ven Siébou altid er snavset, fordi han må arbejde i sin onkels værksted for at klare sig.

“Se også” pakken giver dig som lærer mulighed for at bestille et film- og dialogarrangement ude på din skole for kun 750 kr. Klik her for at se oversigten over hvilke filmtitler du kan udvide oplevelsen med ude på din skole!

Land:Frankring, Burkina Faso
sprog:Fransk og Dioula med danske undertekster
censur:Ej fastsat af medierådet
original titel:Wallay
instruktion:Berni Goldblat
varighed:84 min. Film + oplæg: 1 time og 55 min.
fag: Dansk, Fransk, Geografi, Kristendomskundskab
Temaer: Dannelse, Genopdragelsesrejse, Kultursammenstød, Overgang fra barn til voksen

Oplæg

Salaam oplægsholder, der selv er vokset op i en anden kultur end sine forældre, taler med de unge om, hvordan det er. Hvad er Adys problem? Hvordan udvikler Ady sig i løbet af filmen? Hvorfor sender nogle forældre deres børn til det land, som forældrene kommer fra? Hvad mon det betyder for de unge?