Winkys hest

0. - 3. klasse

En varm film om den kinesiske pige Winky, der flytter til Holland, hvor hendes far har en restaurant. Hun føler sig meget ensom i skolen, så ponyen Sara, der står på en mark ved stranden, bliver Winkys bedste ven. Men Sara er gammel og dør. Winky bliver ked af det, men får nyt håb, da hun hører om Sinterklaas, der kommer med gaver til børnene til jul. Hun tror fuldt og fast på, at hvis hun er rigtig sød og fylder alle skoene med gulerødder til Sinterklaas’ hest, så kommer han med en hest til hende.

Traileren kan ses her.

Land:Holland, 2005
sprog:Hollandsk tale, dansk speak
censur:Tilladt for alle
original titel:Het Paard van Sinterklaas
instruktion:Mischa Kamp
varighed:94 min.
fag: Dansk, Historie
Temaer: Dyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle

Oplæg

Salaams oplægsholder taler med eleverne om, hvordan det er at komme til Danmark som barn. Hvad er anderledes og mærkeligt i det nye land? Hvad er godt, og hvad er dårligt? Hvordan er det at komme i skole og ikke forstå, hvad de andre siger? Og hvordan finder man nye venner i en verden man ikke kender? Hvordan var det at blive dansker?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.