Zozo

4. - 6. klasse

Zozo vokser op i Beirut, hvor han lever et almindeligt liv på trods af borgerkrigen. Men tragedien indtræffer, da Zozos familie bliver dræbt, og han alene må finde vej til bedsteforældrene i Sverige. Her skal han til at lære et nyt sprog og nye omgangsformer. Trods filmens tunge temaer, er det en menneskekærlig og smuk film, der viser hvordan Zozo får et nyt og godt liv – og langsomt finder sine ben i en ny skole, trods de smertefulde oplevelser han har i bagagen.

Josef Fares modtog Salaams MultiCool pris i 2009 for Zozo og sin øvrige produktion.

Land:Sverige 2005
sprog:Arabisk og svensk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 11 år
original titel:Zozo
instruktion:Josef Fares
varighed:103 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Børn i krig, Flugt, Integration, Kærlighed og venskab uden grænser, Kulturmøde

Oplæg

Vores oplægsholder har selv prøvet at flygte som barn og vil tale med eleverne om, hvordan det var at være på flugt, hvordan det var at komme til Danmark, og hvad det var der gjorde, at han efterhånden kom til at føle sig hjemme her i landet. For nogen er det de første venner, for andre er det et holdspil som fodbold, der gør udslaget. Fælles menneskelige temaer, som alle, der går i skole, vil kunne relatere til, også dem der ikke har været på flugt.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 500 kr. pr. klasse
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for én klasse.

Salaam Skoles Workshops: 2000 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 188/288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.