Filmkatalog

Salaam gør det nemt for dig som lærer at bruge filmmediet i undervisningen med vores undervisningsmaterialer baseret på film- og temapakker som supplement i undervisningen for din klasse.

Med vores Skolefilmfestival ude i landets biografer samt Salaams Skole er vi et tilbud til dig, som vil inddrage den internationale dimension i undervisningen og arbejdet med interkulturel kompetence i undervisningen.

OBS: Vil du bestille et oplæg, og er jeres skole ikke placeret i en af følgende kommuner, skal du afmærke boksen global indsigt nedenfor: Vejle, Gentofte, Norddjurs, Halsnæs, Århus og Kolding.

		
		

A World Not Ours

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Dokumentaren “A World Not Ours” skildrer livet i eksil for flere generationer i den palæstinensiske flygtningelejr Ain El Helweh i Libanon, der nu har eksisteret i mere end 60 år. Instruktøren Mahdi Fleifels familie har boet i lejren siden 1980’erne, mens han selv har slået sig ned i Danmark.

fag: Engelsk, Geografi, Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Eksil, Håb og drømme for fremtiden, Historieskrivning, Identitet

Africa United

4. - 6. klasse

En eventyrlig og rørende fortælling om tre børn fra Rwanda, der rejser gennem syv lande i Afrika for at nå deres store mål — at deltage i åbningen af VM i fodbold i Johannesburg.

fag: Engelsk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Eventyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed og venskab uden grænser

Almanya

6. klasse - Ungdomsuddannelser

Almanya er historien om de tyrkiske indvandreres vej til Vesteuropa. Seksårige Cenk er tredjegenerationsindvandrer i Tyskland og er, som sin bedstefar Hüseyin, forvirret over sin kulturelle identitet.

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle

Amazonia

0. - 3. klasse

Da det fly, der transporter cirkusaben Saï tværs over Amazonas, styrter ned i junglen, bliver den lille abe nødt til at klare sig selv i den vilde natur. Kapucineraben Saï har aldrig været i naturen…

fag: Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Dyr, Eventyr, Klima, Natur og miljø, Overlevelse i en fremmed verden, Rejse, Venskab

Arise

7. - 10. klasse

De tre unge rappere og breakdancere Hari, Freezak og Sandeep tilhører den laveste kaste i Indien. De bor i Khirkri, et enormt slumområde i New Delhi, hvor de sammen med andre drenge har dannet gruppen ”Madness Crew”.

fag: Engelsk, Geografi, Historie, Musik, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Globalisering, Håb og drømme for fremtiden, Indien, Kunst, Politik, Ungdomsliv

Azur og Asmar

0. - 6. klasse

Michel Ocelot, der også står bag Kirikoufilmene, fører os i denne animationsfilm til Marokko. Azur og Asmar er som dag og nat, Men de to drenge vokser op som brødre, fordi Asmars mor også er en kærlig amme for Azur.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Afrika, Eventyr, Familie, Venskab

Bag fjendens linjer

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Vi er i den nordirske hovedstad, Belfast, i starten af 1970’erne. Britiske soldater forsøger at få styr på urolighederne mellem protestanter og den katolske oprørsgruppe IRA. Den unge soldat, Gary Hook, bliver ved et uheld…

fag: Engelsk, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Identitet, Nationalisme, Væbnede konflikter

Barn af Irak

8. klasse - Ungdomsuddannelser

En dybt personlig dokumentarfilm af irakisk fødte Ala’A Mohsen, der i en alder af 21 år tager på ferie til Irak med sin mor efter 14 års fravær. Ala’A er opvokset i Danmark, så han ser familien i Irak som fremmede.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder, Islam og Vesten, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle, Mellemøsten, Tro og overtro

Bawke

6. - 7. klasse

Novellefilmen Bawke er en gribende historie om en fars og søns ankomst til Norge efter flugt gennem Europa. Deres trængsler slutter dog ikke her, for da faren bliver opdaget og taget af politiet, må han skubbe sin søn fra sig for at sikre ham en tilværelse som uledsaget flygtningebarn.

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Flygtningeliv, Kulturel identitet, Kulturmøde

Bedre end Beckham

7. - 10. klasse

Det er ikke let at være datter i en ortodoks sikh familie i England, når man er helt syg med at spille fodbold. Og det er Jess på 18. Hendes store idol er Beckham, og da hun bliver veninde med den engelske Julia og forelsker sig i sin træner Joe, kan end ikke hendes families formaninger eller hendes søsters forestående bryllup holde hende tilbage.

fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Idræt, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Fodbold, Fordomme og fjendebilleder, Idræt, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle, Mønsterbrydere

Bekas

4. - 7. klasse

To forældreløse brødre, Zana og Dana, lever på sultegrænsen i en landsby i Irakisk Kurdistan, hvor de pudser sko og småsvindler. Det er i tiden under Saddam Hussein, og de fleste ønsker bare at komme væk…

fag: Dansk, Geografi
Temaer: Drømme, Fattigdom, Flugt, Hverdagens helte og heltinder, Irak, Livet på gaden, Venskab

Beneath Clouds

7. - 10. klasse

Lena og Vaughn flygter begge fra deres fortid. Lena er halvt irsk halvt aborigine, og altså også en del af den oprindelige, australske befolkning. Hun bor i en isoleret landsby i den australske outback med sin aborigine mor og lillebror og ser sin fremtid i landsbyen som enlig, arbejdsløs mor.

fag: Dansk, Engelsk, Film- og mediefag, Geografi, Historie, Natur/Teknik, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Familie, Identitet, Kærlighed, Ligheder og forskelle, Ungdomsliv, Venskab

Bliv!

3. - 6. klasse

Lieke og Milad er bedste venner. Lieke bor alene med sin mor. Overfor bor Milad med sine forældre og to ældre søstre. Milad og hans familie har boet i Holland i mange år, men alligevel får de at vide, at de skal…

fag: Dansk
Temaer: Asylpolitik, Demokrati, Hverdagens helte og heltinder, Kulturmøde, Venskab

Bosna

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Alma, Sanja, Faruk og Aldin er fire bosniske unge, der bor i Danmark i dag. I 1990-erne flygtede de som børn fra de etniske udrensninger under krigen i Bosnien. I 2009 fik de mulighed for at skildre deres historier filmisk.

fag: Dansk, Film- og mediefag, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Børn i krig, Fordomme og fjendebilleder, Integration, Kulturel identitet

Bølgen

7. - 10. klasse

Se, hvor galt det kan gå, når undervisning i nazisme udvikler sig til et pædagogisk eksperiment! Under den årlige temauge på et tysk gymnasium, får læreren Rainer Wegner sine gymnasieelever med på ideen om en fælles bevægelse, Bølgen.

fag: Dansk, Film- og mediefag, Historie, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Æresdrab, Fællesskab og gruppeidentitet, Fremmedfrygt, Racisme

Børn og natur i Bolivia – En kortfilmspakke

0. - 3. klasse

Tre farverige kortfilm for børn sætter fokus på hvordan vi må værne om vores planet. Disse spraglede og finurlige film fra Bolivia fortæller i børnehøjde om vores truede klima, set fra dyrs og indianeres vinkel vel at mærke.

fag: Billedkunst, Dansk, Natur/Teknik
Temaer: 3. Verdenslande, Dyr, Eventyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Hverdagens helte og heltinder, Klima, Latinamerika og Caribien, Musik

Brendan og hemmelighedernes bog

2. - 6. klasse

I det 9. århundrede bor den 12-årige munk Brendan med sine klosterbrødre i en øde, irsk dal. Brendan og hans munkebrødre bygger dagligt på bymuren, der skal skærme mod vikinger og farlige kræfter udefra. Pludselig en dag kommer troldmanden Adrian til byen med en gammel bog, som kan beskytte mod mørkets kræfter.

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Temaer: Frygten for det fremmede, Irland, Kristendommens indtog, Middelalder

Camp X-Ray

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Den unge, kvindelige soldat Cole ankommer til Guantánamo-basen på Cuba, hvor USA har fængslet kombattanter fra krigene i Irak og især Afghanistan. Her udsættes hun på én gang for det hårde macho-miljø på basen og…

fag: Engelsk, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Ekstremisme, Fordomme og fjendebilleder, Køn, Krigen mod terror, Militær, Religion

Cirkeline og verdens mindste superhelt

0. - 2. klasse

Cirkeline og hendes tegner tager på ferie til Tyrkiet. Vennerne Ingolf, Frederik og Viktor vil også med, så de sniger sig ombord på bedstefaderens skib som blinde passagerer. Ombord på skibet gemmer sig også musen Ali, der bærer på en hemmelighed!

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Familie, Flugt, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturmøde, Pigeliv, Rejse

De små helte – tre korte film

2. - 4. klasse

I kortfilmpakken vises tre genre- og handlingsmæssigt forskellige film, der alle bekræfter, at ganske svære temaer kan formidles i børnehøjde. I tegnefilmen "The Dam Keeper" møder vi den lille Gris, der bliver mobbet i skolen, men som bliver venner med klassens nye pige, Ræven

fag: Billedkunst, Dansk, Engelsk, Historie, Natur/Teknik
Temaer: Børnearbejde, Hverdagens helte og heltinder, Mellemøsten, Mobning, Venskab på tværs af kulturer

Den lille pige og profeten

2. - 6. klasse

Mødet mellem den lille pige Almitra og kunstneren Mustafa udvikler sig til et venskab gennem Mustafas livlige og spirituelle historier om frihed og kærlighed.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Frihed, Kærlighed, Kreativitet, Længsel, Oprør

Det største hus i verden

0. - 2. klasse

I den guatemaltekiske bjergkæde Cuchumatanes bor mayapigen Rocio på otte år med sin gravide mor og bedstemor, mens hendes far arbejder langt borte. Da moren får veer, må Rocio passe fårene alene i bjergene. Derude…

fag: Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Børnearbejde, Familie, Mayaindianere, Naturmystik

Diary from the Revolution

8. klasse - Ungdomsuddannelser

En flok mænd spadserer rundt i en forretning i Misrata i Libyen og kigger på marengs-formede brudekjoler. Den samme flok mænd sad seks måneder tidligere og reparerede deres maskinpistoler, fuldstændig uvidende om...

fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Demokrati, Fordomme og fjendebilleder, Krig, Kulturmøde, Mellemøsten, Politik

Difret

8. klasse - Ungdomsuddannelser

”Difret” fortæller den virkelige historie om en 14 årig piges kamp for retten til sin egen krop og fremtid. En gruppe mænd bortfører Hirut, og hun bliver voldtaget af en mand, der ønsker at gifte…

fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, By og land, Drømme, Fremtidsudsigter, Globalisering, Identitet, Køn, Kulturmøde, Kvinderettigheder, Ligestilling, Pigeliv, Traditioner og modernitet

District 9

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I Johannesburg er slumkvarteret District 9 blevet hjemsted for en stor gruppe rumvæsner, der kom til Jorden tyve år tidligere i håb om asyl. Men "rejerne", som de fremmede kaldes, gør menneskene utrygge med deres sære udseende og opførsel.

fag: Engelsk, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Apartheid, Flygtninge, Frygten for det fremmede, Parallelsamfund, Politik, Tolerance

Drengen og verden

1. - 4. klasse

Træd med ind i et fantastisk, animeret univers, hvor fløjtespil og smukke billeder bærer fortællingen om en lille drengs rejse på jagt efter sin forsvundne far. Den lille dreng opdager hurtigt kontrasten mellem den industrialiserede…

fag: Billedkunst, Dansk, Musik, Natur/Teknik
Temaer: At blive voksen, At miste, By og land, Familie, Far og søn, Fattigdom, Folkekultur, Globalisering, Identitetsdannelse, Industrialisering, Klima, Kulturmøde, Musik, Rejse

Drømmen om Danmark

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Wasiullah flygtede alene fra Afghanistan da han var 15. Michael Graversen mødte ham da han boede på asylcenter i Danmark og drømte om et liv her. Men han opnår ikke asyl og skal sendes tilbage…

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Flugt, Flygtninge, Flygtningeliv, Identitet, Nationalitet

Ernest og Celestine

0. - 3. klasse

Bjørnen Ernest og musen Celestine lever i to adskilte verdener henholdsvis over og under jorden. En dag bliver Celestine nødt til at gemme sig i en skraldespand over jorden og bliver fundet af den forhutlede bjørn, Ernest.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Fordomme og fjendebilleder, Hverdagens helte og heltinder, Venskab på tværs af kulturer

Et sted i familien

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Zeinab var journalist og kvinderettighedsforkæmper i Afghanistan. Bomben der blev plantet til at bringe hende til tavshed, dræbte hendes søn i stedet. Hendes familie har ventet 5 år på opholdstilladelse i Danmark for at genoptage…

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Familieportræt, Flugt, Flygtninge, Flygtningeliv, Identitet, Nationalitet, Ytringsfrihed

Even the Rain

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Mens instruktøren Sebastián og hans producer Costa er i gang med indspilningen af deres film om Christopher Columbus i Cochabamba i Bolivia, er den lokale befolkning i gang med at protestere mod privatiseringen af drikkevandet.

fag: Biologi, Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag, Spansk
Temaer: Etik og moral, Kolonialisme, Kulturel identitet, Kulturmøde, Natur og miljø, Politik

Fighter

6. - 10. klasse

Tyrkisk-danske Aicha går i gymnasiet, men vil hellere bruge sin tid på Kung Fu, stik imod familiens ønske. I hemmelighed begynder hun at træne i det lokale Kung Fu-center.

fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder, Fremmedfrygt, Idræt, Kærlighed, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kærlighed og venskab uden grænser, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligestilling

Finding Hillywood

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Rwanda er et land med bjerge og fantastiske landskaber men også et land, der bærer på en forfærdelig historie. Ayuub overlevede ved et rent tilfælde folkemordet i 1994, men hans mor blev brutalt nedslagtet sammen…

fag: Engelsk, Geografi, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Afrikansk filmindustri, Film som forsoning, Filmskabelse, Folkemord, Folkemordet i Rwanda, Kunst

Fortet

4. - 7. klasse

Den indiske dreng Chinmay flytter endnu engang med sin mor til et nyt sted. Familien føler stadig en stor sorg efter farens død. At starte i en ny skole bliver ikke let for den lidt nørdede Chinmay, der har svært ved at blive en del af flokken.

fag: Dansk, Geografi
Temaer: Familie, Fællesskab og gruppeidentitet, Hverdagens helte og heltinder, Kulturmøde, Venskab

Four Lions

9. klasse - Ungdomsuddannelser

Denne groteske satire gør grin med noget så alvorligt som terrorisme og antiradikalisering. Fire unge muslimske mænd bor i en grå engelsk industriby. De vil starte en krig ud fra hver deres tågede og tåbelige årsag. . Ingen af dem er den skarpeste kniv i skuffen, og derfor går planen i vasken.

fag: Dansk, Engelsk, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Ekstremisme, Etik og moral, Farlige fælleskaber, Frygten for det fremmede, Identitet, Islam og Vesten

Før sneen falder

8. klasse - Ungdomsuddannelser

16-årige Siyar bor i en landsby i Irakisk Kurdistan, hvor han bliver familiens overhoved efter farens død. Da hans 18-årige søster flygter fra sit arrangerede bryllup til Norge, må Siyar genoprette familiens ære, og han følger efter hende op gennem Europa.

fag: Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Æresdrab, Familie, Flugt, Kærlighed, Kurdistan, Pigeliv, Traditioner og modernitet

Free Men

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Den unge algeriske immigrant Younes bliver, under 2. Verdenskrig, modvilligt draget ind i to modstandskampe i det besatte Frankrig. Frigørelsen af landet fra nazisternes jerngreb, og befrielsen af Algeriet fra det franske koloniherredømme...

fag: Dansk, Engelsk, Fransk, Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: 2. Verdenskrig, Fællesskab og gruppeidentitet, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Ligheder og forskelle, Nazisme, Tolerance

Giraffada

4. - 7. klasse

Ziad elsker giraffer, og heldigvis arbejder hans far, Yacine, som dyrlæge i den palæstinensiske Zoologiske Have. Desværre synes drengene fra skolen ikke, at det er sejt, og de mobber Ziad. Under et bombeangreb dør den…

fag: Dansk, Historie, Natur/Teknik
Temaer: Barndom i krig, Børn i krig, Dyr, Eventyr, Familie, Far og søn, Hverdag i krigszonen, Israel-Palæstina, Mistet forælder, Mobning, Sammenhold, Vilje

Girlhood

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Mariemes karakterer er ikke gode nok til gymnasiet, og hvad gør en ung pige i Paris’ forstæder så? Marieme glatter sit hår og ændrer sit navn til ’Vic’, da hun møder Lady, Adiatou og Fily,…

fag: Dansk, Fransk, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Familie, Identitet, Kønsroller, Ungdomsliv

Guerillasønnen

8. klasse - Ungdomsuddannelser

En dokumentarfilm af Zaynar Adami, hvis far Taher var guerillasoldat i Kurdistan og som sendte Zanyar alene til Sverige som 5-årig. Taher fortrænger krigens rædsler og har fået et hjerteanfald. Zanyar mener, at det hænger sammen med, at faren prøver at skjule sin sorg og minderne om de ting, han var igennem under krigen.

fag: Historie, Samfundsfag
Temaer: Familie, Far og søn, Flugt, Kulturel identitet, Ligheder og forskelle, Traumer

I Am Nojoom, Age 10 and Divorced

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen der bygger på en virkelig historie handler om 10-årige Nojoom. Hendes far tvangsgifter hende med en mand i 40’erne så familien kan få brudeprisen og betale for deres lille rum i Yemens hovedstad Sana.

fag: Dansk, Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Håb, Oprør, Tvangsægteskab

Idol

6. - 10. klasse

Idol er historien om den populære palæstinensiske sanger Mohammad Assaf der vandt sangkonkurrencen Arab Idol 2013, og blev en helt i Palæstina.

fag: Filmkundskab, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Fattigdom, Heltebilleder, Idolisering, Israel-Palæstina, Undertrykkelse

Indiens døtre

9. klasse - Ungdomsuddannelser

Voldtægten og drabet på den 23-årige medicinstuderende Jyoto skabte enorme demonstrationer i Indien i 2012 og rystelser langt ud i verden. De indiske kvinder rejste sig imod den kvindefjendske behandling, de oplever i det indiske…

fag: Engelsk, Film- og mediefag, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Ekstreme forbrydelser, Fattigdom, Køn, Kønsroller, Kvinderettigheder, Ligestilling, Samfundsproblemer

Ingenmandsland

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Hvert år forlader hundredevis af børn og unge deres forældre i Afghanistan, Iran og Etiopien for at rejse alene til Danmark i håb om at få asyl. Filmen følger tre unge mænd, Shafi, Abdisa og Wasiullah, der bor på centeret Jægerspris. De afventer svar på anmodningen om asyl. Og så kommer afslaget.

fag: Dansk, Film- og mediefag, Historie, Samfundsfag
Temaer: Asylpolitik, Flygtningeliv, Magtesløshed

Inside Out: The People’s Art Project

Ungdomsuddannelser - Ungdomsuddannelser

Den franske gadekunstner JR er manden bag verdens største interaktive kunstprojekt. Han arbejder med let tilgængelige materialer som papir og klister og opfordrer folk i hele verden til at uploade personlige fotos, som han printer ud på en enorm printer og sender tilbage til deltagerne.

fag: Billedkunst, Engelsk, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Aktivisme, Globalisering, Kunstinstallation, Ligheder og forskelle

Inuk

7. - 10. klasse

16-årige Inuk lever med sin alkoholiserede mor og voldelige stedfar i hovedstaden Nuuk. Da forholdene bliver for slemme, bliver han fjernet fra moren og sendt til et børnehjem på en lille ø i midten af…

fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Alkoholiserede forældre, By og land, Familie, Grønland, Hverdag, Identitetsdannelse, Kulturel identitet, Modernitet, Natur, Rejse, Traditioner, Traditioner og modernitet, Ungdomsliv

Ixcanul – Vulkanen

8. klasse - Ungdomsuddannelser

17-årige Maria og hendes forældre er mayaindianere og lever som fattige lejebønder ved vulkanen Ixcanul. Forældrene arrangerer Marias bryllup med Don Ignacio

fag: Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Fattigdom, Korruption, Kønsroller, Oprindelige folk

Jeg hedder Ernesto

6. - 9. klasse

Efter års eksil i Cuba vender Juan med sin familie tilbage til Argentina under militærdiktaturet i 1970’erne. Juans forældre er byguerillaer og lever under falsk identitet. Det gælder også Juan, der i sin nye skole hedder Ernesto. Han falder hurtigt til og forelsker sig i skolekammeraten Maria.

fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Familie, Flygtningeliv, Kærlighed, Kulturel identitet, Kulturmøde

Khumba

0. - 2. klasse

Khumba er en noget anderledes zebra, der er født med striber på kun halvdelen af kroppen. Det er ikke nemt at være anderledes, når man bor i et reservat, hvor overtro og fordømmelse hersker blandt de andre zebraer. Værre bliver det, da en tørke bryder ud i området, og de andre mener, at Khumba er den skyldige.

fag: Billedkunst, Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Afrika, Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder, Hverdagens helte og heltinder, Identitetsdannelse

Kidnappet

4. - 7. klasse

Simon elsker fodbold og sit liv i Danmark. Han er adopteret fra Kenya og skal dertil med sin mor for første gang. En skæbnesvanger rejse er begyndt.

fag: Dansk, Geografi, Samfundsfag
Temaer: 3. Verdenslande, Afrika, Fodbold, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle, Livet på gaden

Kortfilmpakke: Snefnug, giraffer og røde farver

0. - 2. klasse

Tre små tegnefilm. Snefnugget handler om en dreng i Afrika. Slipset er en sjov historie om girafferne og deres lange halse. Lille Ruddy er den røde farveblyant der en dag falder ud af tegnerens vindue og ned i haven.

fag: Billedkunst, Dansk, Engagement og Fællesskab, Natur/teknologi
Temaer: Afrika, Deltage i fællesskabet, Venskab

Kriger

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I "Kriger" kommer vi helt tæt på det farlige fællesskab i form af et nynazistisk miljø i en nordtysk forstad. Her dyrker og udøver de unge den nazistiske ideologi. 20-årige Marisa er kernemedlem og et forbillede for gruppens nytilkomne pige, den 15-årige Svenja.

fag: Dansk, Historie, Mediefag, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Ekstremisme, Farlige fælleskaber, Fordomme og fjendebilleder, Kulturel identitet, Tyskland

Krigerne fra Nord

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Hvad får unge mænd, der er vokset op i trygge rammer i Danmark, til at vælge livet i den somaliske oprørsbevægelse Al-Shabaab? Det spørgsmål forsøger ”Krigerne fra Nord” at besvare på to måder; dels gennem…

fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Ekstremisme, Integration, Radikalisering, Religion, Terror

Los Ángeles

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I det sydlige Mexico lever Mateo med sin familie i en landsby, hvor et stærkt fællesskab i den oprindelige Zapotec-befolkning danner rammen for et usædvanligt samfund. Her tilbagelægger byens mænd den lange og farlige færd over grænsen til USA for at tjene penge til familiernes overlevelse.

fag: Geografi, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Familie, Fællesskaber, Globalisering, Mexico, Organiseret kriminalitet

Lyden af Sand

7. - 10. klasse

En stærk og smuk film om en families flugt fra tørken i Vestafrika og den farlige rejse, de begiver sig ud på gennem ørkenen, mens resten af landsbyen drager mod syd. En fortælling om flugt, overlevelse, kærlighed og trods alt håb.

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Familie, Flugt, Kulturel identitet, Ligheder og forskelle, Overlevelse

Magi og Forandring

1. - 4. klasse

Magi og forandring består af de tre sjove og anderledes kortfilm fra Afrika: Forandringen, Dankumba og Madagaskar Vuggevise.

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendom og Religion, Natur/Teknik
Temaer: Afrika, Hverdag, Natur og miljø, Tro og overtro, Venskab

Manolos magiske rejse

2. - 5. klasse

I Manolos magiske rejse inviteres vi indenfor i en fantastisk fortælling om liv, død og kærlighed, hvor den mexicanske tradition for at fejre de Dødes Dag med musik, fest og farver danner rammen om trekantsdramaet…

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Familie, Fortællinger, Fortid og nutid, Heltemod, Identitetsdannelse, Skæbne, Traditioner

Mia og Migoo

2. - 5. klasse

Da Mias far bliver fanget under jorden efter en arbejdsulykke, tager Mia af sted for at finde ham. Sammen med det mærkelige væsen Migoo og sin nye ven Aldrin kaster Mia sig ud i et kapløb med tiden om at redde både sin far og livets træ, og dermed også resten af verden.

fag: Billedkunst, Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Familie, Fællesskab og gruppeidentitet, Kærlighed og venskab uden grænser, Natur og miljø

Min bedste ven – en kortfilmspakke

0. - 3. klasse

I fire kortfilm fortæller børn fra Syrien og Jordan om deres kæledyr. Få et farverigt indblik i børns tilhørsforhold til familie og dyr i lande fjernt fra Danmark. Forhold, som måske ikke er så fremmede endda.

fag: Dansk, Kristendom og Religion, Natur/Teknik
Temaer: Dyr, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed og venskab uden grænser, Ligheder og forskelle, Mellemøsten

Min fætter er pirat

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Denne dokumentarfilm undersøger med en personlig vinkel det storstilede pirateri i Somalia. Nasib bor i Danmark på 17. år, har kone og børn og arbejder som journalist. Som 9-årig ankom han som uledsaget flygtning. Han tager tilbage til Somalia for at besøge sin familie i et hærget land.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: 3. Verdenslande, Afrika, Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder

Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I mere end ti år har Afghanistans befolkning levet med krigen og kampen mod Taliban. Den dansk-afghanske journalist Nagieb Kaja går på jagt efter det virkelige Afghanistan, sådan som det opleves af landets befolkning...

fag: Dansk, Film- og mediefag, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afghanistan, Hverdag i krigszonen, Kulturmøde, Overlevelse

Natt til 17.

7. - 10. klasse

Natten før den 17. maj, som er Norges nationaldag, fester hele nationen og mange unge drikker tæt. Sam og Amir er 15 år. De har været venner det meste af livet og er som brødre.…

fag: Dansk, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Identitet, Venskab

Nattergalen

4. - 5. klasse

I dette moderne eventyr skildrers et Kina i rivende udvikling og de kontraster, den udvikling har bragt med sig. Ren Xing vokser op i Beijing med to succesfulde, men travle forældre, og er fuldt udstyret…

fag: Dansk, Geografi, Natur/Teknik
Temaer: Familie, Natur, Opdagelser, Teknologi, Traditioner

Nice People

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Patrick Anderson har afbleget hår, Ray Ban solbriller og slangeskindssko. Han vil starte et somalisk landshold i den ishockeylignende sport, bandy, i den svenske by Borlänge.

fag: Geografi, Historie, Idræt, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Flygtninge, Håb, Håb og drømme for fremtiden, Integration, Kulturmøde, Savn, Sport

Nordvest

8. - 10. klasse

I Københavns Nordvest-kvarter bor den unge Casper med sin mor og sine to mindre søskende. Casper laver ”småbræk” sammen med vennen Robin og sælger varerne videre til Jamal for håndører.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Ansvar, Familie, Kriminalitet, Subkulturer

Omar

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Den unge Omar forcerer muren mellem Israel og Palæstina for at møde sin kæreste Nadia og vennerne Tarek og Amjad. De er barndomsvenner og i færd med at planlægge et attentat mod en israelsk militærbase.…

fag: Geografi, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Ære, Israel-Palæstina, Kærlighed, Svig

Ørkenblomst

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen er baseret på en virkelig historie om somaliske Waris, der flygter til London med bedstemorens hjælp og starter et liv som illegal indvandrer.Her opdager en anerkendt modefotograf Waris og hendes forvandling til international topmodel begynder

fag: Engelsk, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Flygtningeliv, Fremmedfrygt, Integration, Islam og Vesten, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligestilling

På Flugt

4. - 6. klasse

På Flugt er et bevægende doku-drama om Younis på 13, som er flygtet med sin familie fra Irak til et asylcenter i Danmark. Younis bedste ven Omar, bliver sendt tilbage til Irak, og Younis familie skal endnu en gang flytte til et nyt asylcenter. Younis beslutter sig for at tage sagen i egen.

fag: Dansk, Engelsk, Samfundsfag
Temaer: Børn i krig, Flygtningeliv, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturmøde

Polleke

4. - 6. klasse

En medrivende og livsbekræftende film om uskyldig kærlighed i en flerkulturel hverdag. Polleke og Mimoen på 12 år er gode venner og lidt forelskede. På trods af mange udfordringer formår de to at vise, at forandring kan fryde, og at kærlighed overvinder alt.

fag: Dansk, Geografi
Temaer: Integration, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturmøde

Promised Land

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Ved den franske havneby Calais er en lille gruppe iranske flygtninge strandet i deres forsøg på at nå til den engelske kyst kun 35 km væk. De har rejst hele vejen op gennem Europa og kan se målet for deres rejse, men det er endnu uden for rækkevidde.

fag: Engelsk, Geografi, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Flugt, Forventning, Magtesløshed

Raketten

4. - 6. klasse

Den 10 år gamle Ahlo er berygtet for at bringe uheld til sin familie. I et forsøg på at vise sin familie, at han ikke er forbandet, bygger Ahlo en gigantisk raket. Han vil deltage i årets lukrative og farlige konkurrence, Raket Festivalen.

fag: Dansk, Geografi, Kristendom og Religion
Temaer: Asien, Drømme, Familie, Kulturel identitet, Laos, Mønsterbrydere, Tro og overtro

Rize

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Rize er en forrygende dokumentarfilm fra Los Angeles’ ghetto. Historien følger en stor gruppe udsatte unge, der bruger fritiden på at dyrke en slags moderne stammedans. Deres forbillede er ’Tommy the clown’, der samler dem i et stærkt fællesskab for et positivt liv, som værn mod vold og kriminalitet.

fag: Dansk, Engelsk, Film- og mediefag, Idræt, Samfundsfag
Temaer: Dans, Fællesskab og gruppeidentitet, Ghettoliv, Hverdagens helte og heltinder

Salam Neighbor

8. klasse - Ungdomsuddannelser

To unge amerikanere Chris og Zach tager til Jordan til flygtningelejren Za’atari hvor de vil prøve at bo og dele livsvilkår med flygtningene. Salam Neighbor handler om livet som flygtning og forsøget på at få en almindelig hverdag i lejren.

fag: Filmkundskab, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Flygtninge

Satellite Boy

4. - 7. klasse

Pete lever sammen med sin bedstefar i den australske outback. Bedstefaren lærer Pete om aboriginernes nære bånd med naturen. Pete vil dog ikke høre på hans fortællinger. Han venter kun på, at moren vender hjem til ham igen.

fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Historie, Kristendomskundskab
Temaer: Identitet, Natur og miljø, Oprindelige folk, Valget mellem to kulturer, Venskab

Sin Nombre

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I dette prisbelønnede drama mødes to unge skæbner på taget af et tog i Mexico. Den ene, en ung pige Sayra, er immigreret fra Honduras til USA med sin far i håbet om en lysere fremtid. Den anden er Casper, der er på flugt fra sin bande ’Mara Salvatrucha’.

fag: Geografi, Samfundsfag, Spansk
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Flygtningeliv, Latinamerika og Caribien

Stories of Our Lives

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Novellefilmene ”Stories of Our Lives” skildrer livet som homoseksuel i Kenya, og den modstand, ikke-heteroseksuelle møder i det kenyanske samfund, hvor man kan risikere at få op til 14 års fængsel for at være homoseksuel.…

fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Fordomme og fjendebilleder, Kærlighed, Kærlighed på trods, Køn, Mod, Seksuel identitet, Ungdomsliv

Talespinners

0. - 4. klasse

Talespinners er en samling af korte, canadiske animationsfilm for børn. Salaam har importeret filmene fra Canada og versioneret dem med dansk tale.

fag: Billedkunst, Dansk, Engelsk, Film- og mediefag, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Asien, Dyr, Eventyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Flygtningeliv, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed, Kulturmøde, Latinamerika og Caribien, Ligheder og forskelle, Musik, Racisme, Sundhed

Tell Spring Not To Come This Year

9. klasse - Ungdomsuddannelser

Tell Spring Not To Come This Year følger en gruppe unge soldater i den afghanske hær det første år efter NATO-styrkerne har forladt Helmanprovinsen hvilket betyder at gruppen er hårdt presset af Taliban.

fag: Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Hverdagens helte, Krig, Sammenhold, Venskab

Terrorist ved et tilfælde

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Abdul og Cem er begge glade for skolen og kammeraterne. De har planer for deres studier og liv – så hvorfor vælger den ene at blive terrorist? Dette spørgsmål stiller dansk-tyrkiske Cem sig.

fag: Dansk, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Fordomme og fjendebilleder, Islam og Vesten, Kulturel identitet, Radikalisering

The Act of Killing

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Da militæret overtog magten fra regeringen i Indonesien i 1965, blev det starten på en blodig karriere for Anwar og hans venner, der hidtil havde solgt biografbilletter på det sorte marked. Nu fik de til opgave at udrydde kommunister, kinesere og intellektuelle.

fag: Engelsk, Geografi, Historie, Kristendom og Religion, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Etik, Fiktion/faktion, Folkemord, Fornægtelse, Historieskrivning

The Dark Horse

8. klasse - Ungdomsuddannelser

The Dark Horse er baseret på den virkelige historie om Genesis Potini der var en enestående skakspiller. Potini var manio-depressiv og tilhørte den oprindelige maori befolkning.

fag: Dansk, Engelsk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Lederskab, Mod, Motivation, Tilhørsforhold

The Indian

0. - 5. klasse

The Indian er en sjov og rørende film om Koos på 8 år, der er adopteret fra Peru og lever en glad tilværelse i Holland. En dag bliver Koos’ mor gravid, og han er bange for, at forældrene vil foretrække deres nye barn. Men så møder han en peruviansk musikergruppe, og en spændende identitetsrejse begynder.

fag: Billedkunst, Dansk, Kristendom og Religion
Temaer: Eventyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Kulturel identitet, Kulturmøde, Latinamerika og Caribien, Ligheder og forskelle

The Whistleblower

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Den unge politikvinde Kathy udstationeres i det krigshærgede Bosnien, som en del af FNs internationale politistyrke. Kathys job består i at forbedre forholdene for kvinder. Men hendes drøm om at hjælpe med genopbygningen...

fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Kærlighed, Kønsroller, Politik, Trafficking

This is England

6. - 10. klasse

Shaun er tolv år og lidt af en outsider. Han bliver mobbet i skolen, hans trompetbukser er umoderne, og savnet af hans far, der er død i Falklandskrigen, vejer tungt i hans bevidsthed. Det hele ser lidt sort ud, indtil han møder den noget ældre Woody, der tager ham under sine vinger og inviterer ham indenfor i slænget af skinheads.

fag: Dansk, Engelsk, Historie
Temaer: Ekstremisme, Farlige fælleskaber, Fællesskab og gruppeidentitet, Racisme

Timbuktu

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Byen Timbuktu i Mali er indtaget af islamiske militser, og der er indført Sharialov. I ørkenen lever kvæghyrden Kidane med sin kone Satima og datteren Toya. I ørkenen er de fri for den terror indbyggerne i byen lider under.

fag: Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Familie, Islam, Protest, Sharia, Traditioner

Trash

6. - 8. klasse

I Rio de Janeiros slumkvarter lever den 14-årige Raphael af at sortere skrald for at tjene til dagen og vejen. En dag finder han en pung fyldt med penge, som han deler med sin ven…

fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Børn i verden, Fattigdom, Hverdagens helte og heltinder, Klasseforskelle, Korruption, Kriminalitet, Livet på gaden, Mod, Sammenhold, Venskab

Tro Håb Afghanistan

3. - 6. klasse

Igennem tre dokumentariske kortfilm får vi et indblik i tre forskellige afghanske børns vilkår og kamp for at skabe et godt liv trods de barske omstændigheder i det krigshærgede Afghanistan

fag: Dansk, Historie
Temaer: Børnearbejde, Drømme, Hverdagens helte og heltinder, Kulturel identitet

Under Sandet

9. klasse - Ungdomsuddannelser

I 1945, efter den tyske besættelse, blev omkring 2.000 tyske krigsfanger sendt ud på den jyske vestkyst for at fjerne 1,5 millioner landminer.

fag: Dansk, Historie, Tysk
Temaer: Fjendebilleder, Krig, Sammenhold, Venskab

Vakilisme – et portræt af Babak Vakili

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen handler om, hvordan en ung politisk rapper på Nørrebro udtrykker sine meninger og budskaber.

fag: Dansk, Musik, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Fordomme og fjendebilleder, Hverdagens helte og heltinder, Integration, Kulturel identitet, Tolerance

Wadjda – Den grønne cykel

3. - 6. klasse

Haifaa Al-Mansour er den første kvindelige filminstruktør i Saudi Arabien. Hun fortæller historien om 10-årige Wadjda, der vil køre om kap med nabodrengen på cykel. Men i Saudi Arabien må piger ikke cykle….

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendom og Religion
Temaer: Familie, Hverdagens helte og heltinder, Identitet, Mellemøsten, Pigeliv, Venskab, Viljestyrke

War Witch

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Et stærkt Oscar-nomineret portræt af børnesoldaten Komona, der som 12-årig bliver tvunget til at skyde sine egne forældre. Hun indrulleres i en congolesisk guerilla-hær og får udleveret en Kalashnikov med ordene: ”Dette er dine nye forældre.”

fag: Dansk, Fransk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Børnesoldater, Kærlighed, Krig, Tro og overtro

Welcome

8. klasse - Ungdomsuddannelser

17-årige Bilal er flygtet fra Irak til Calais i Frankrig. Målet er at gense kæresten Mina, der nu bor i London. Til sin forskrækkelse opdager Bilal, at Calais ikke er porten til England, men endestationen for hundredvis af flygtninge.

fag: Fransk, Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Flygtningeliv, Fremtidsudsigter, Kærlighed, Kærlighed og venskab uden grænser

Whale Rider

3. - 6. klasse

I denne populære film betages vi af miljøet og den 11-årige pige Pai, som tilhører maori stammen Whangara i New Zealand. Men hvem skal være den nye ’chief’ for stammen? Pai insisterer på at det er hende. Hun tager dermed kampen op og går imod 1000 års Whangara-tradition.

fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: 3. Verdenslande, Ligestilling, Ligheder og forskelle, Mønsterbrydere, Tro og overtro, Viljestyrke

Winkys hest

0. - 3. klasse

En varm film om den kinesiske pige Winky, der flytter til Holland, hvor hendes far har en restaurant. Hun føler sig meget ensom i skolen, så ponyen Sara bliver Winkys bedste ven.

fag: Dansk, Historie
Temaer: Dyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle

Zambezia

0. - 2. klasse

I Zambezia i Afrika findes fugle i alle farver, afskygninger og størrelser. Falken Kai, drømmer om at leve i fuglestorbyen Zambezia, som soldaterfugl i regimentet Tordenfuglene.

fag: Billedkunst, Dansk, Geografi, Natur/Teknik
Temaer: Afrika, Demokrati, Drømme, Dyr, Eventyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Inklusion, Tolerance, Venskab

Zarafa

1. - 4. klasse

I denne flotte animationsfilm møder vi 10-årige Maki, der begiver sig ud på en farefuld rejse fra Sudan til Paris for at redde sin ven, en giraf ved navn Zarafa fra at blive givet bort til den franske konge Kong Charles X. Undervejs møder Maki beduinen Hassan, kaptajnen Malaterre og en kvindelig piratkaptajn Bouboulina.

fag: Billedkunst, Dansk, Geografi, Historie
Temaer: Dyr, Kærlighed og venskab uden grænser, Natur og miljø, Viljestyrke

Zootropolis

1. - 4. klasse

Zootropolis er en storby for dyr der ikke ligner nogen andre byer. Alle mulige dyr lever sammen, og her kan man blive hvad man vil, hvad enten man er den største elefant eller den mindste spidsmus.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Fordomme, Håb og drømme for fremtiden, Kulturmøde, Venskaber på tværs