Filmkatalog

Salaam gør det nemt for dig som lærer at bruge filmmediet i undervisningen med vores undervisningsmaterialer baseret på film- og temapakker som supplement i undervisningen for din klasse.

Med vores Skolefilmfestival ude i landets biografer samt Salaams Skole er vi et tilbud til dig, som vil inddrage den internationale dimension i undervisningen og arbejdet med interkulturel kompetence i undervisningen.

Afmærk boksen Global indsigt nedenfor, hvis du vil se vores udvalg af film med særligt fokus på udviklingslande. Du kan forsat bruge værktøjerne til sortering af klassetrin, fag og tema.

		
		

Almanya

6. klasse - Ungdomsuddannelser

Almanya er historien om de tyrkiske indvandreres vej til Vesteuropa. Seksårige Cenk er tredjegenerationsindvandrer i Tyskland og er, som sin bedstefar Hüseyin, forvirret over sin kulturelle identitet.

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle

Azur og Asmar

0. - 6. klasse

Michel Ocelot, der også står bag Kirikoufilmene, fører os i denne animationsfilm til Marokko. Azur og Asmar er som dag og nat, Men de to drenge vokser op som brødre, fordi Asmars mor også er en kærlig amme for Azur.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Afrika, Eventyr, Familie, Venskab

Barn af Irak

8. klasse - Ungdomsuddannelser

En dybt personlig dokumentarfilm af irakisk fødte Ala’A Mohsen, der i en alder af 21 år tager på ferie til Irak med sin mor efter 14 års fravær. Ala’A er opvokset i Danmark, så han ser familien i Irak som fremmede.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder, Islam og Vesten, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle, Mellemøsten, Tro og overtro

Barn af umulig kærlighed

7. - 10. klasse

Maria kommer fra en meget usædvanlig baggrund. Hendes mor er Jehovas Vidne fra Nordjylland og hendes far er flygtning fra Libanon. Nu er hun 27, spiller musik og vil gerne vide mere om sin far og møde sin libanesiske familie, som hun mener, at hun må have sit musikalske talent fra.

fag: Dansk
Temaer: Familie, Flygtninge, Identitet, Musik som eget udtryk

Børnene på Silkevejen

2. - 5. klasse

Tre korte dokumentarfilm om børn der bor langs Silkevejen i henholdsvis Bangladesh, Mongoliet og Kirgisistan. De kæmper hver især for at realisere deres drømme.

fag: Dansk
Temaer: Akrobatik, Børn i andre lande, Børn i verden, Drømme, Fattigdom, Ridning, Surfing

De små helte – tre korte film

2. - 4. klasse

I kortfilmpakken vises tre genre- og handlingsmæssigt forskellige film, der alle bekræfter, at ganske svære temaer kan formidles i børnehøjde. I tegnefilmen "The Dam Keeper" møder vi den lille Gris, der bliver mobbet i skolen, men som bliver venner med klassens nye pige, Ræven

fag: Billedkunst, Dansk, Engelsk, Historie, Natur/Teknik
Temaer: Børnearbejde, Hverdagens helte og heltinder, Mellemøsten, Mobning, Venskab på tværs af kulturer

Giganternes vej – kortfilm til de mindste

0. - 3. klasse

Vi er glade for at kunne præsentere jer for en fantastisk animationskortfilmpakke for de mindste: I Giganternes vej møder vi pigen Oquirá, der er 6 år og lever i Brasiliens jungle. Hun leder efter træ til den perfekte fløjte, som hun præsenterer for stammens ældste i en flot oplevelse af naturens cyklus, tegninger og andinsk musik.

fag: Billedkunst, Dansk, Musik
Temaer: Fortællinger, Identitetsdannelse, Musik, Oprindelige folk

Giraffada

4. - 7. klasse

Ziad elsker giraffer, og heldigvis arbejder hans far, Yacine, som dyrlæge i den palæstinensiske Zoologiske Have. Desværre synes drengene fra skolen ikke, at det er sejt, og de mobber Ziad. Under et bombeangreb dør den…

fag: Dansk, Historie, Natur/Teknik
Temaer: Barndom i krig, Børn i krig, Dyr, Eventyr, Familie, Far og søn, Hverdag i krigszonen, Israel-Palæstina, Mistet forælder, Mobning, Sammenhold, Vilje

Håbet bag hegnet

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I den nordlige del af Marokko ligger den spanske enklave Melilla. På et bjerg med udsigt til byen lever mere end 1.000 afrikanske migranter som prøver at komme over hegnet til det forjættede land: Europa. Abou fra Mali er en af dem.

fag: Historie, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Flugt, Frihed, Migration, Venskab

Hvad vil folk sige

7. klasse - Ungdomsuddannelser

16-årige norsk-pakistanske Nisha lever et dobbeltliv. En nat opdager hendes far, at hun har en dreng inde på sit værelse.Presset af de lokale, pakistanske fædre i boligområdet, beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe Nisha og sende hende på genopdragelse hos nære slægtninge i Pakistan.

fag: Dansk, Filmkundskab, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Temaer: Genopdragelsesrejse, Identitet, Kulturmøde, Overgang fra barn til voksen

I Am Nojoom, Age 10 and Divorced

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen der bygger på en virkelig historie handler om 10-årige Nojoom. Hendes far tvangsgifter hende med en mand i 40’erne så familien kan få brudeprisen og betale for deres lille rum i Yemens hovedstad Sana.

fag: Dansk, Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Håb, Oprør, Tvangsægteskab

Idol

6. - 10. klasse

Idol er historien om den populære palæstinensiske sanger Mohammad Assaf der vandt sangkonkurrencen Arab Idol 2013, og blev en helt i Palæstina.

fag: Filmkundskab, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Fattigdom, Heltebilleder, Idolisering, Israel-Palæstina, Undertrykkelse

Indiens døtre

9. klasse - Ungdomsuddannelser

Voldtægten og drabet på den 23-årige medicinstuderende Jyoto skabte enorme demonstrationer i Indien i 2012 og rystelser langt ud i verden. De indiske kvinder rejste sig imod den kvindefjendske behandling, de oplever i det indiske…

fag: Engelsk, Film- og mediefag, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Ekstreme forbrydelser, Fattigdom, Køn, Kønsroller, Kvinderettigheder, Ligestilling, Samfundsproblemer

Ingenmandsland

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Hvert år forlader hundredevis af børn og unge deres forældre i Afghanistan, Iran og Etiopien for at rejse alene til Danmark i håb om at få asyl. Filmen følger tre unge mænd, Shafi, Abdisa og Wasiullah, der bor på centeret Jægerspris. De afventer svar på anmodningen om asyl. Og så kommer afslaget.

fag: Dansk, Film- og mediefag, Historie, Samfundsfag
Temaer: Asylpolitik, Flygtningeliv, Magtesløshed

Inside Out: The People’s Art Project

Ungdomsuddannelser - Ungdomsuddannelser

Den franske gadekunstner JR er manden bag verdens største interaktive kunstprojekt. Han arbejder med let tilgængelige materialer som papir og klister og opfordrer folk i hele verden til at uploade personlige fotos, som han printer ud på en enorm printer og sender tilbage til deltagerne.

fag: Billedkunst, Engelsk, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Aktivisme, Globalisering, Kunstinstallation, Ligheder og forskelle

Inuk

7. - 10. klasse

16-årige Inuk lever med sin alkoholiserede mor og voldelige stedfar i hovedstaden Nuuk. Da forholdene bliver for slemme, bliver han fjernet fra moren og sendt til et børnehjem på en lille ø i midten af…

fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Alkoholiserede forældre, By og land, Familie, Grønland, Hverdag, Identitetsdannelse, Kulturel identitet, Modernitet, Natur, Rejse, Traditioner, Traditioner og modernitet, Ungdomsliv

Kidnappet

4. - 7. klasse

Simon elsker fodbold og sit liv i Danmark. Han er adopteret fra Kenya og skal dertil med sin mor for første gang. En skæbnesvanger rejse er begyndt.

fag: Dansk, Geografi, Samfundsfag
Temaer: 3. Verdenslande, Afrika, Fodbold, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle, Livet på gaden

Kortfilmpakke: Snefnug, giraffer og røde farver

0. - 2. klasse

Tre små tegnefilm. Snefnugget handler om en dreng i Afrika. Slipset er en sjov historie om girafferne og deres lange halse. Lille Ruddy er den røde farveblyant der en dag falder ud af tegnerens vindue og ned i haven.

fag: Billedkunst, Dansk, Engagement og Fællesskab, Natur/teknologi
Temaer: Afrika, Deltage i fællesskabet, Venskab

Kriger

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I "Kriger" kommer vi helt tæt på det farlige fællesskab i form af et nynazistisk miljø i en nordtysk forstad. Her dyrker og udøver de unge den nazistiske ideologi. 20-årige Marisa er kernemedlem og et forbillede for gruppens nytilkomne pige, den 15-årige Svenja.

fag: Dansk, Historie, Mediefag, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Ekstremisme, Farlige fælleskaber, Fordomme og fjendebilleder, Kulturel identitet, Tyskland

Krigerne fra Nord

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Hvad får unge mænd, der er vokset op i trygge rammer i Danmark, til at vælge livet i den somaliske oprørsbevægelse Al-Shabaab? Det spørgsmål forsøger ”Krigerne fra Nord” at besvare på to måder; dels gennem…

fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Ekstremisme, Integration, Radikalisering, Religion, Terror

Lore

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Det er maj 1945. Tyskland er delt i en amerikansk, en engelsk og en russisk besættelseszone. Teenageren Lore får ansvaret for sine fire yngre søskende, da deres forældre som højtstående nazister bliver fængslet. Børnene må rejse 900 km til fods gennem det krigshærgede land for at nå deres mormors hjem.

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag, Tysk
Temaer: 2. Verdenskrig, Børn på flugt, Diskrimination, Krigstraumer

Lyden af Sand

7. - 10. klasse

En stærk og smuk film om en families flugt fra tørken i Vestafrika og den farlige rejse, de begiver sig ud på gennem ørkenen, mens resten af landsbyen drager mod syd. En fortælling om flugt, overlevelse, kærlighed og trods alt håb.

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Familie, Flugt, Kulturel identitet, Ligheder og forskelle, Overlevelse

Månens vogter

2. - 6. klasse

Denne fortryllende animationsfilm foregår på en lille planet fyldt med eventyrlige væsener. Den naturlige orden opretholdes af solen og månen og deres vogtere. Grundet sin uskyld vælges Mune til at vogte månen hvilket ærgrer den magtsyge Leeyon. Underverdenens hersker, Necros, ser sit snit til at skabe kaos og mørke på planeten ved at stjæle solen i ledtog med Leeyon.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Apokalyptiske fortællinger, Kampen mellem godt og ondt, Naturens overlevelse

Manolos magiske rejse

2. - 5. klasse

I Manolos magiske rejse inviteres vi indenfor i en fantastisk fortælling om liv, død og kærlighed, hvor den mexicanske tradition for at fejre de Dødes Dag med musik, fest og farver danner rammen om trekantsdramaet…

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Familie, Fortællinger, Fortid og nutid, Heltemod, Identitetsdannelse, Skæbne, Traditioner

Max og Lenny

7. - 10. klasse

Max og Lenny bor i et fattigt kvarter i havnebyen Marseilles. Lenny skriver digte og rapper. Efter hendes forældre er døde, bor hun sammen med sin bror og nogle andre rødder, og de lever af at sælge hash. Max er illegal indvandrer fra Afrika. Hendes mor er blevet deporteret ud af landet, og Max står tilbage med ansvaret for sine meget yngre søskende og en syg bedstemor.

fag: Dansk, Fransk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Flygtninge, Ghettoliv, Identitet, Musik, Venskab

Min bedste ven – en kortfilmspakke

0. - 3. klasse

I fire kortfilm fortæller børn fra Syrien og Jordan om deres kæledyr. Få et farverigt indblik i børns tilhørsforhold til familie og dyr i lande fjernt fra Danmark. Forhold, som måske ikke er så fremmede endda.

fag: Dansk, Kristendom og Religion, Natur/Teknik
Temaer: Dyr, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed og venskab uden grænser, Ligheder og forskelle, Mellemøsten

Min fætter er pirat

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Denne dokumentarfilm undersøger med en personlig vinkel det storstilede pirateri i Somalia. Nasib bor i Danmark på 17. år, har kone og børn og arbejder som journalist. Som 9-årig ankom han som uledsaget flygtning. Han tager tilbage til Somalia for at besøge sin familie i et hærget land.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: 3. Verdenslande, Afrika, Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder

Mine sko

1. - 3. klasse

En kortfilmpakke for indskolingen fra Tunesien og Indonesien med fokus på børns vilkår, håb og drømme.

fag: Dansk
Temaer: Drømme, Fattigdom, Håb, Mentorskab, Tro og overtro, Venskab

Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I mere end ti år har Afghanistans befolkning levet med krigen og kampen mod Taliban. Den dansk-afghanske journalist Nagieb Kaja går på jagt efter det virkelige Afghanistan, sådan som det opleves af landets befolkning...

fag: Dansk, Film- og mediefag, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afghanistan, Hverdag i krigszonen, Kulturmøde, Overlevelse

Mon de kommer om natten?

7. - 10. klasse

Rokhsar Sediqi bor med sin familie i Give. De kom til Danmark på flugt fra Afghanistan i 2011. Familien har fået afslag på asyl, så de opholder sig ulovligt i Danmark og kan når som helst blive hentet af politiet.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Asyl, Flugt, Flygtningeliv, Integration

Nattergalen

4. - 5. klasse

I dette moderne eventyr skildrers et Kina i rivende udvikling og de kontraster, den udvikling har bragt med sig. Ren Xing vokser op i Beijing med to succesfulde, men travle forældre, og er fuldt udstyret…

fag: Dansk, Geografi, Natur/Teknik
Temaer: Familie, Natur, Opdagelser, Teknologi, Traditioner

Ørkenblomst

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen er baseret på en virkelig historie om somaliske Waris, der flygter til London med bedstemorens hjælp og starter et liv som illegal indvandrer.Her opdager en anerkendt modefotograf Waris og hendes forvandling til international topmodel begynder

fag: Engelsk, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Flygtningeliv, Fremmedfrygt, Integration, Islam og Vesten, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligestilling

På Flugt

4. - 6. klasse

På Flugt er et bevægende doku-drama om Younis på 13, som er flygtet med sin familie fra Irak til et asylcenter i Danmark. Younis bedste ven Omar, bliver sendt tilbage til Irak, og Younis familie skal endnu en gang flytte til et nyt asylcenter. Younis beslutter sig for at tage sagen i egen.

fag: Dansk, Engelsk, Samfundsfag
Temaer: Børn i krig, Flygtningeliv, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturmøde

På toppen af verden

2. - 6. klasse

Da Sacha drager ud på en visionær og farefuld færd til Nordpolen, er bådens besætning sømænd fra forskellige europæiske lande. Året er 1882, og Sacha er en pige fra den russiske overklasse. Hendes far vil have hende gift så deres familie styrkes, men hun vil hellere finde sin forsvundne bedstefars skib.

fag: Billedkunst, Dansk, Geografi, Historie
Temaer: Håb og drømme for fremtiden, Klasseforskelle, Venskab på tværs af kulturer

Rize

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Rize er en forrygende dokumentarfilm fra Los Angeles’ ghetto. Historien følger en stor gruppe udsatte unge, der bruger fritiden på at dyrke en slags moderne stammedans. Deres forbillede er ’Tommy the clown’, der samler dem i et stærkt fællesskab for et positivt liv, som værn mod vold og kriminalitet.

fag: Dansk, Engelsk, Film- og mediefag, Idræt, Samfundsfag
Temaer: Dans, Fællesskab og gruppeidentitet, Ghettoliv, Hverdagens helte og heltinder

Rodløs

7. klasse - Ungdomsuddannelser

I 2015 kom fem uledsagede flygtningedrenge til et børnecenter på Ærø. Fra det fælles udgangspunkt er de flyttet ud i landet og står overfor en kæmpe udfordring: De skal finde sig selv og deres plads…

fag: Dansk, Mediefag
Temaer: Identitet, Tilhørsforhold, Unge på flugt

Salam Neighbor

8. klasse - Ungdomsuddannelser

To unge amerikanere Chris og Zach tager til Jordan til flygtningelejren Za’atari hvor de vil prøve at bo og dele livsvilkår med flygtningene. Salam Neighbor handler om livet som flygtning og forsøget på at få en almindelig hverdag i lejren.

fag: Filmkundskab, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Flygtninge

Sameblod

7. klasse - Ungdomsuddannelser

14-årige Elle Marja er same i det nordlige Sverige i 1930erne. Hun og de andre samebørn går på svensk kostskole hvor de udsættes for naboernes racisme og statens ydmygende raceundersøgelser. Elle Marja er dygtig i skolen, og hun nærer intense drømme om at flytte til Uppsala og blive lærerinde.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Diskrimination, Identitet, Minoriteter

Satellite Boy

4. - 7. klasse

Pete lever sammen med sin bedstefar i den australske outback. Bedstefaren lærer Pete om aboriginernes nære bånd med naturen. Pete vil dog ikke høre på hans fortællinger. Han venter kun på, at moren vender hjem til ham igen.

fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Historie, Kristendomskundskab
Temaer: Identitet, Natur og miljø, Oprindelige folk, Valget mellem to kulturer, Venskab

Silent Nights

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Det er jul, og unge Inger arbejder frivilligt på et herberg i Stengade på Nørrebro i København hvor hjemløse, afrikanske indvandrere flokkes for at få mad og tag over hovedet. Der er ikke plads til ghaneseren Kwame, men da Inger ser ham blive overfaldet af en gruppe lokale unge ude på pladsen, henter hun ham ind i varmen.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Global ulighed, Illegale indvandrere, Kærlighed, Migration

Sin Nombre

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I dette prisbelønnede drama mødes to unge skæbner på taget af et tog i Mexico. Den ene, en ung pige Sayra, er immigreret fra Honduras til USA med sin far i håbet om en lysere fremtid. Den anden er Casper, der er på flugt fra sin bande ’Mara Salvatrucha’.

fag: Geografi, Samfundsfag, Spansk
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Flygtningeliv, Latinamerika og Caribien

Stories of Our Lives

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Novellefilmene ”Stories of Our Lives” skildrer livet som homoseksuel i Kenya, og den modstand, ikke-heteroseksuelle møder i det kenyanske samfund, hvor man kan risikere at få op til 14 års fængsel for at være homoseksuel.…

fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Fordomme og fjendebilleder, Kærlighed, Kærlighed på trods, Køn, Mod, Seksuel identitet, Ungdomsliv

Storken Richard

1. - 3. klasse

Richard er en forældreløs spurv, der vokser op i en storkefamilie. Derfor er han, uanset hvad andre mener, overbevist om, at han er en stork. Men da efteråret kommer, og storkefamilien skal flyve til Afrika, kan han ikke komme med, for en lille spurv kan ikke klare den lange rejse. Det vil Richard ikke finde sig i.

fag: Dansk
Temaer: Adoption, Kulturforskelle, Venskaber på tværs

Talespinners

0. - 4. klasse

Talespinners er en samling af korte, canadiske animationsfilm for børn. Salaam har importeret filmene fra Canada og versioneret dem med dansk tale.

fag: Billedkunst, Dansk, Engelsk, Film- og mediefag, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Asien, Dyr, Eventyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Flygtningeliv, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed, Kulturmøde, Latinamerika og Caribien, Ligheder og forskelle, Musik, Racisme, Sundhed

Tell Spring Not To Come This Year

9. klasse - Ungdomsuddannelser

Tell Spring Not To Come This Year følger en gruppe unge soldater i den afghanske hær det første år efter NATO-styrkerne har forladt Helmanprovinsen hvilket betyder at gruppen er hårdt presset af Taliban.

fag: Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Hverdagens helte, Krig, Sammenhold, Venskab

Terrorist ved et tilfælde

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Abdul og Cem er begge glade for skolen og kammeraterne. De har planer for deres studier og liv – så hvorfor vælger den ene at blive terrorist? Dette spørgsmål stiller dansk-tyrkiske Cem sig.

fag: Dansk, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Fordomme og fjendebilleder, Islam og Vesten, Kulturel identitet, Radikalisering

The Dark Horse

8. klasse - Ungdomsuddannelser

The Dark Horse er baseret på den virkelige historie om Genesis Potini der var en enestående skakspiller. Potini var manio-depressiv og tilhørte den oprindelige maori befolkning.

fag: Dansk, Engelsk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Lederskab, Mod, Motivation, Tilhørsforhold

The Student

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Gymnasieeleven Veniamen bliver stadig mere og mere religiøs. Med bibelen i hånden tordner han mod sin mor og skolen, der tillader bikinier i svømmeundervisningen. Efterhånden som han radikaliseres bliver biologilæreren, der underviser i darwinisme, hans hovedfjende.

fag: Dansk, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Temaer: Demokrati, Radikalisering, Religion, Venskab

The Whistleblower

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Den unge politikvinde Kathy udstationeres i det krigshærgede Bosnien, som en del af FNs internationale politistyrke. Kathys job består i at forbedre forholdene for kvinder. Men hendes drøm om at hjælpe med genopbygningen...

fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Kærlighed, Kønsroller, Politik, Trafficking

Timbuktu

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Byen Timbuktu i Mali er indtaget af islamiske militser, og der er indført Sharialov. I ørkenen lever kvæghyrden Kidane med sin kone Satima og datteren Toya. I ørkenen er de fri for den terror indbyggerne i byen lider under.

fag: Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Familie, Islam, Protest, Sharia, Traditioner

Tro Håb Afghanistan

3. - 6. klasse

Igennem tre dokumentariske kortfilm får vi et indblik i tre forskellige afghanske børns vilkår og kamp for at skabe et godt liv trods de barske omstændigheder i det krigshærgede Afghanistan

fag: Dansk, Historie
Temaer: Børnearbejde, Drømme, Hverdagens helte og heltinder, Kulturel identitet

Under Sandet

9. klasse - Ungdomsuddannelser

I 1945, efter den tyske besættelse, blev omkring 2.000 tyske krigsfanger sendt ud på den jyske vestkyst for at fjerne 1,5 millioner landminer.

fag: Dansk, Historie, Tysk
Temaer: Fjendebilleder, Krig, Sammenhold, Venskab

Wadjda – Den grønne cykel

3. - 6. klasse

Haifaa Al-Mansour er den første kvindelige filminstruktør i Saudi Arabien. Hun fortæller historien om 10-årige Wadjda, der vil køre om kap med nabodrengen på cykel. Men i Saudi Arabien må piger ikke cykle….

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendom og Religion
Temaer: Familie, Hverdagens helte og heltinder, Identitet, Mellemøsten, Pigeliv, Venskab, Viljestyrke

War Witch

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Et stærkt Oscar-nomineret portræt af børnesoldaten Komona, der som 12-årig bliver tvunget til at skyde sine egne forældre. Hun indrulleres i en congolesisk guerilla-hær og får udleveret en Kalashnikov med ordene: ”Dette er dine nye forældre.”

fag: Dansk, Fransk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Børnesoldater, Kærlighed, Krig, Tro og overtro

Whale Rider

3. - 6. klasse

I denne populære film betages vi af miljøet og den 11-årige pige Pai, som tilhører maori stammen Whangara i New Zealand. Men hvem skal være den nye ’chief’ for stammen? Pai insisterer på at det er hende. Hun tager dermed kampen op og går imod 1000 års Whangara-tradition.

fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Historie, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: 3. Verdenslande, Ligestilling, Ligheder og forskelle, Mønsterbrydere, Tro og overtro, Viljestyrke

Winkys hest

0. - 3. klasse

En varm film om den kinesiske pige Winky, der flytter til Holland, hvor hendes far har en restaurant. Hun føler sig meget ensom i skolen, så ponyen Sara bliver Winkys bedste ven.

fag: Dansk, Historie
Temaer: Dyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle

Zozo

4. - 6. klasse

Zozo vokser op i Beirut i 1980erne hvor han lever et almindeligt liv på trods af borgerkrigen. Men tragedien indtræffer da Zozos forældre bliver dræbt, og han alene må finde vej til bedsteforældrene i Sverige. Her skal han til at lære et nyt sprog og nye omgangsformer.

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Børn i krig, Flugt, Integration, Kærlighed og venskab uden grænser, Kulturmøde