Festivalprogram 2017-18

Book dine billetter online til Salaam Filmfestival – scroll ned, læs mere, bliv inspireret og book til din klasse nu! Festivalprogrammet er gældende for skoleåret 2017-18.

Der er nu åbent for online booking i Borup, Frederiksværk, Gentofte, Grenaa, Hundested,  Kolding, København, Køge, Odense, Vejle, Ørsted og Aarhus.

Find din by og film i spilleplanen for 2017-18 – klik på billedet for stor version.

Titlerne til hver enkelt film herunder er sorteret i alfabetisk rækkefølge.

Sortér filmlisten efter behov, vælg enten klassetrin, fag og region. Klik Ryd filter for at starte forfra.

		
		

Barneraneren

7. - 10. klasse

Noah er 15 år da han bliver arresteret for røveri mod yngre børn. Som straf bliver han tvunget til at flytte fra sin mor og alle barndomsvennerne i Oslo og ud til sin far i den pænere forstad Bærum. Sagen fyldte meget i de norske medier, og derfor ville instruktøren give Noah mulighed for at fortælle sin version.

fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Filmskabelse, Identitet, Identitetsdannelse, Kriminalitet, Venskab

Børnesoldatens nye job

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Hvem udkæmper egentligt vores krige? Børnesoldatens nye job viser hvordan USA har udliciteret dele af sin krigsførelse til private firmaer. Firmaerne har typisk sendt tidligere afrikanske børnesoldater til krige i Irak og Afghanistan. Kommercialisering af krigsindustrien gør det samme som markedskræfter og globalisering gør ved mange andre industrier: Finder arbejdskraften hvor den er billigst.

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Børnesoldater, Fattigdom, Globale markedskræfter, Krig, Lejesoldater

De sidste mænd i Aleppo

9. klasse - Ungdomsuddannelser

De frivillige fra organisationen De Hvide Hjelme arbejder sig gennem den sønderbombede, syriske by Aleppo for at tage sig af overlevende og døde i sammenstyrtede bygninger. Den prisbelønnede danske dokumentarfilm kommer helt tæt på de mennesker der bliver vores helte: Khaled, Mahmoud og Subhi.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Håb og drømme for fremtiden, Hverdagens helte, Konflikter, Krig, NGO'er

Dyrene i Hakkebakkeskoven

0. - 3. klasse

Så kom der endelig en filmatisering af Thorbjørn Egners børnebog Dyrene i Hakkebakkeskoven. Den klassiske historie har fået nyt liv med en dukkeanimation, der fortæller om sameksistens på tværs af tendenser og anskuelser med samme kærlige varme som bogen.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Demokrati, Fordomme, Venskab på tværs af kulturer

Giganternes vej – kortfilm til de mindste

0. - 3. klasse

Vi er glade for at kunne præsentere jer for en fantastisk animationskortfilmpakke for de mindste: I Giganternes vej møder vi pigen Oquirá, der er 6 år og lever i Brasiliens jungle. Hun leder efter træ til den perfekte fløjte, som hun præsenterer for stammens ældste i en flot oplevelse af naturens cyklus, tegninger og andinsk musik.

fag: Billedkunst, Dansk, Musik
Temaer: Fortællinger, Identitetsdannelse, Musik, Oprindelige folk

Håbet bag hegnet

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I den nordlige del af Marokko ligger den spanske enklave Melilla. På et bjerg med udsigt til byen lever mere end 1.000 afrikanske migranter som prøver at komme over hegnet til det forjættede land: Europa. Abou fra Mali er en af dem.

fag: Historie, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Flugt, Frihed, Migration, Venskab

Junction 48

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I en by i Israel som palæstinenserne kalder Lyd, og jøderne kalder Lod, bor Kareem. Han har konflikter med sin far og er vild med sin kæreste Manar, og så drømmer han om at blive en berømt rapper.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Israel-Palæstina, Kærlighed, Kultursammenstød, Musik, Traditioner, Venskab

Lammet

4. - 6. klasse

Lammet er noget så sjældent som en etiopisk børnefilm – og den første etiopiske film, der har deltaget i hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Cannes. Drengen Ephraim bliver overladt til sin onkel sammen med sit elskede får da hans far må søge arbejde i byen på grund af tørke.

fag: Dansk, Geografi, Kristendom og Religion, Kristendomskundskab, Natur/teknologi
Temaer: Drømme, Familie, Kønsroller, Naturressourcer, Traditioner, Venskab

Månens vogter

2. - 6. klasse

Denne fortryllende animationsfilm foregår på en lille planet fyldt med eventyrlige væsener. Den naturlige orden opretholdes af solen og månen og deres vogtere. Grundet sin uskyld vælges Mune til at vogte månen hvilket ærgrer den magtsyge Leeyon. Underverdenens hersker, Necros, ser sit snit til at skabe kaos og mørke på planeten ved at stjæle solen i ledtog med Leeyon.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Apokalyptiske fortællinger, Kampen mellem godt og ondt, Naturens overlevelse

Max og Lenny

7. - 10. klasse

Max og Lenny bor i et fattigt kvarter i havnebyen Marseilles. Lenny skriver digte og rapper. Efter hendes forældre er døde, bor hun sammen med sin bror og nogle andre rødder, og de lever af at sælge hash. Max er illegal indvandrer fra Afrika. Hendes mor er blevet deporteret ud af landet, og Max står tilbage med ansvaret for sine meget yngre søskende og en syg bedstemor.

fag: Dansk, Fransk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Flygtninge, Ghettoliv, Identitet, Musik, Venskab

Mine sko

1. - 3. klasse

En kortfilmpakke for indskolingen fra Tunesien og Indonesien med fokus på børns vilkår, håb og drømme.

fag: Dansk
Temaer: Drømme, Fattigdom, Håb, Mentorskab, Tro og overtro, Venskab

Mon de kommer om natten?

7. - 10. klasse

Rokhsar Sediqi bor med sin familie i Give. De kom til Danmark på flugt fra Afghanistan i 2011. Familien har fået afslag på asyl, så de opholder sig ulovligt i Danmark og kan når som helst blive hentet af politiet.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Asyl, Flugt, Flygtningeliv, Integration

Mustang

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Et intenst ungdomsdrama om at vokse op i et lukket samfund bundet af traditioner og normer. I en lille tyrkisk landsby bor fem søstre hos deres onkel og bedstemor. De lever et normalt ungdomsliv, men en harmløs leg på stranden med en gruppe drenge sætter rygter i gang, og pigerne får husarrest.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Håb, Identitet, Oprør, Tvangsægteskab

På toppen af verden

2. - 6. klasse

Da Sacha drager ud på en visionær og farefuld færd til Nordpolen, er bådens besætning sømænd fra forskellige europæiske lande. Året er 1882, og Sacha er en pige fra den russiske overklasse. Hendes far vil have hende gift så deres familie styrkes, men hun vil hellere finde sin forsvundne bedstefars skib.

fag: Billedkunst, Dansk, Geografi, Historie
Temaer: Håb og drømme for fremtiden, Klasseforskelle, Venskab på tværs af kulturer

Sameblod

7. klasse - Ungdomsuddannelser

14-årige Elle Marja er same i det nordlige Sverige i 1930erne. Hun og de andre samebørn går på svensk kostskole hvor de udsættes for naboernes racisme og statens ydmygende raceundersøgelser. Elle Marja er dygtig i skolen, og hun nærer intense drømme om at flytte til Uppsala og blive lærerinde.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Diskrimination, Identitet, Minoriteter

Silent Nights

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Det er jul, og unge Inger arbejder frivilligt på et herberg i Stengade på Nørrebro i København hvor hjemløse, afrikanske indvandrere flokkes for at få mad og tag over hovedet. Der er ikke plads til ghaneseren Kwame, men da Inger ser ham blive overfaldet af en gruppe lokale unge ude på pladsen, henter hun ham ind i varmen.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Global ulighed, Illegale indvandrere, Kærlighed, Migration

The Student

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Gymnasieeleven Veniamen bliver stadig mere og mere religiøs. Med bibelen i hånden tordner han mod sin mor og skolen, der tillader bikinier i svømmeundervisningen. Efterhånden som han radikaliseres bliver biologilæreren, der underviser i darwinisme, hans hovedfjende.

fag: Dansk, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Temaer: Demokrati, Radikalisering, Religion, Venskab

There will be water

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Verden står overfor en global ferskvandskrise, og i Mellemøsten stiger spændingerne i takt med at undergrunden tørrer ud. There Will be Water er fortællingen om en visionær mand der mener at han kan gøre en afgørende forskel.

fag: Dansk, Geografi, Samfundsfag
Temaer: Entreprenørskab, Globale løsninger, Håb og drømme for fremtiden, Heltebilleder, Klima, Natur og miljø, Vand, Viljestyrke

Vores verden

4. - 6. klasse

En genkendelig skolehistorie fra Sydkorea om popularitet, venskab og mobning. Sun er en stille pige som har det svært. Hun har ingen venner og bliver holdt udenfor i klassen.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Familie, Fællesskaber, Kulturforståelse, Mobning, Pigeliv, Popularitet, Venskab

Zozo

4. - 6. klasse

Zozo vokser op i Beirut i 1980erne hvor han lever et almindeligt liv på trods af borgerkrigen. Men tragedien indtræffer da Zozos forældre bliver dræbt, og han alene må finde vej til bedsteforældrene i Sverige. Her skal han til at lære et nyt sprog og nye omgangsformer.

fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Børn i krig, Flugt, Integration, Kærlighed og venskab uden grænser, Kulturmøde