Generationsbio for børn og ældre på Nørrebro

50 afrikanske trommer, 100 farvestrålende tusser og 3 magiske animationsfilm – sådan lyder en del af opskriften på de fornøjelige GenerationsBio arrangementer, som Osramhuset og Salaam Skole tilbyder Nørrebros ældre beboere og børnehaver. På tværs af generationer mødes børnene og de ældre om gode film, dialog og kreativ udfoldelse i form af trommespil, dans og udsmykning af amuletter.

På plejehjemmet Slottet fandt Hanne og Johanne hurtigt hinanden, da de udover at hedde næsten det samme, begge var glade for farven orange, da de skulle lave lykkeamuletter magen til den indianeren Maq laver i filmen ’Maq og skovens ånd’. Sådan gik tingene op i en højere enhed da børnene og plejehjemsbeboerne mødtes om at male på sten efter filmvisning i pelehjemmets biograf.

”Bom bom – klap!” ”Bom bom – klap!” ”Bom bom – klap!” ”Bom bom – klap!” ”Bom bom – klap!”

Sådan lød instrukserne fra Salaams oplægsholder Sylvester Yawo Agbedoglo, da han igår afholdte ’Generationsbio’ i Lundtoftegades beboerhus. Siddende overskrævs på en de afrikanske trommer, med hænderne ivrigt slående mod trommeskindet tog børnene med Sylvester på et afrikansk eventyr fuld af dans og musik. Sylvester og børnene trommede og stampede og dansede – ligesom det brasilianske stammefolk i animationsfilmen ’Giganternes vej’, som de havde set inden alle trommerne kom i spil. I Generationsbio er det nemlig ikke blot generationer som mødes, det er også kulturer. Salaam Skole sørger for at vise kortfilm fra hele verden, så børn og ældre sammen kan tage på en filmisk rejse ud i den store verden og dens mange kulturer.

’Generationsbio’ har allerede skabt en masse god energi og de gode vibrationer forsætter på mandag, når Beboerhuset i Lundtoftegade igen byder ældre i området og den lokale børnehave velkommen til sjovt samvær, film og dialog.