Caroline Trautner

Da Danmark vandt EM i ’92 flyttede min familie og jeg til Den Haag i Holland på grund af min stedfars arbejde. Vi troede, at det kun skulle være for et år eller to, men for mit vedkommende blev det til 14 år. Lige præcis i den tid hvor man går fra at være barn til at være voksen.
Det har haft en stor indflydelse på mig som person og menneske – selvom jeg ikke har hollandske forældre eller er født i Holland – føler jeg at den hollandske kultur og de samfundsmæssige multikulturelle normer har blandet sig med mit danske ophav. Konklusion er, at jeg hverken er helt dansk eller helt hollandsk – men har taget det bedste med fra begge kulture.
Da jeg kom tilbage til Danmark, havde jeg det ikke nemt ved at skulle re integrere mig i den danske kultur og der var mange usagte kulturelle normer og værdier, som clashede. Det gør de stadig den dag i dag – men jeg er blevet bedre til at håndtere det.
Med Salaam håber jeg, at kunne sprede ordet om hvilke (positive) aspekter der er, ved at vokse op i flere kulture på tværs af lande og deres kulturelle traditioner. Det skaber en forståelse, åbenhed og nysgerrighed på andre kulture – for  et er sikkert; vi er ikke udstyret med en sand (dansk) kultur.
For at bruge de ord som Sigurd Barrett synger:
“Danmark er skøn – men det’ verden vi favner!”