Mazen Ismail

Jeg er født under den libanesiske borgerkrig i Beirut, og kom til Danmark, hvor jeg tilbragte mine første år i Sandholmlejren og andre asylcentre rundt omkring i landet. Efter en lang kamp og adskillige sultestrejker fik jeg og min familie opholdstilladelse. Vi slog os efterfølgende ned i en jysk by ved navn Brejning, hvor der var provinsidyl tæt ved vandet med grønne skove og fodboldbaner. Langt fra Beiruts ruiner og bomber.

I folkeskolen følte jeg mig malplaceret, og lærerne så mig som en provokerende belastning og gjorde, hvad de kunne for at få mig væk, hvilket resulterede i den ene eftersidning efter den anden. Det endte med, at jeg – efter at være blevet smidt ud af fire forskellige skoler – måtte forlade folkeskolen uden min afgangseksamen.

Jeg kom i fængsel som 17-årig, efter at have været i et voldsomt miljø, hvor jeg endte med at få ni knivstik i ryggen. I fængslet læste jeg alt, jeg kunne komme i nærheden af, og da jeg kom ud startede jeg på VUC, der blev mit springbræt til HHX. Jeg fulgte derefter min drøm om at skrive sangtekster, hvilket resulterede i at jeg skrev hitsinglen “Love you” som blev spillet på mere end 179 radiostationer i Mellemøsten og lå på toppen af hitlisterne. Musikvideoen blev spillet 15 gange dagligt på MTV Dubai. I dag står jeg desuden med en bachelorgrad i International Erhvervskommunikation og Sprog fra Syddansk Universitet i hånden.

Jeg husker stadig ordene, som en betjent hviskede til mig, da jeg var 15 år: »Jeg håber, vi finder dig død i en grøft, inden du fylder 18.«  Og til det siger jeg: “Du skal aldrig lade nogen fortælle dig, at du ikke er god nok. Lad aldrig nogen tage din drøm fra dig. Hvis der er noget, du virkelig ønsker og brænder for: Go get it! Om så hele verden er imod dig.”

Se DR ULTRAs indslag om mig og filmen “Nordvest” i Brørup Bio:

http://www.dr.dk/Ultra/ultranyt/Nyheder/Artikler/2015/Marts/video-derfor-blev-mazen-kriminel.htm