Thea Karma Kanafani Sandberg

Mit navn er Thea Karma Kanafani Sandberg, jeg er 26 år og ved at færdiggøre min kandidatuddannelse i globale studier og kommunikation på Roskilde Universitet.

Jeg har en dansk mor og en palæstinensisk far, som er født og opvokset i Libanon. I næsten hvert år af mit liv har vi rejst til Libanon for at tilbringe sommeren med familie og venner. Det gør mig særligt knyttet til den arabiske verden. Palæstina er en stor del af mig, selvom jeg aldrig har været der. Jeg tror, at de historiske og kulturelle overleveringer i løbet af min barndom har skabt en følelsesmæssig tilknytning til landet og folket. Jeg har desuden boet i Latinamerika i to år, hvor jeg har arbejdet og studeret (i henholdsvis Guatemala, Mexico og Bolivia). Her oplevede jeg de lokales virkelighed på tæt hold samt hvad det vil sige at være ung i et andet land.

Jeg har en stor interesse for kultur og politik i Mellemøsten og Latinamerika – især finder jeg det spændende hvordan kulturelle, sociale og politiske forhold kan komme til udtryk på film, i litteratur og gennem musik. Film kan tage os med på en visuel rejse til fjerne dele af verden og udfordre vores forestillinger om andre kulturer og samfund. De kan åbne op for vigtige dialoger, der kan medvirke til at nedbryde fordomme og skabe forståelse for ”de andre”.
Med Salaam håber jeg, at vække nysgerrigheden, forståelsen og åbenheden over for andre kulturer og traditioner. Det er i mødet og dialogen mellem mennesker, at vi kan udvide vores horisont og lege kreativt med diversitet ved at se og anerkende hinanden for det, vi er – forskellige, men dog alle mennesker i den samme verden.