Så er det nu at skoleåret 2017-18 starter!

Salaam er ligesom landets lærere tilbage efter ferien, og slår nu dørene op for endnu en sæson med skolefilmfestival. Vi kan melde at masser af lærere landet over allerede har booket pladser til deres elever på Salaam Filmfestival 2017-18. Hent festivalprogrammet her og book dine billetter allerede nu!

 

Startskuddet på festivalen bliver i Vejle, hvor vi lægger ud med visninger allerede i august, og hvor der ventelister på visningerne i biografen og fuldt bookede besøg ude på skolerne. Husk at du kan hente gratis undervisningsmaterialer til alle filmene på salaam.dk. Find dem under de tilknyttede filmtitler her. De sidste materialer følger som lovet i løbet af august-september.

 

31. august viser vi den franske ungdomsfilm Max og LennyOdense Film Festival. ”Max og Lenny bor i et fattigt kvarter i havnebyen Marseilles. Max skriver digte og rapper. Efter hendes forældre er døde, bor hun sammen med sin bror og nogle andre rødder, og de lever af at sælge hash. Lenny er illegal indvandrer fra Afrika.” Læs mere her.

 

Kulturmødet Mors 2017 Som leder af Salaam har Solveig Thorborg lavet programmet til Mors Bio under Kulturmødet Mors 24. – 26. august sammen med Anne Boukris fra Center for Kunst og Interkultur. Se programmet her, side 55-57.

 

Verdenstimen 2017 Salaam er med hvor FNs Verdensmål er i centrum for undervisningen. Og når der blændes op for Verdenstimen i år, vil Salaam være at finde med tilbud om film og læring, der som altid giver indsigt i kulturmødets kvaler og glæder samt globaliseringens påvirkning på folk og lande verden over. Find Salaams og alle de andre samarbejdspartneres tilbud her!

 

Mød Salaam Filmfestivals oplægsholder på BUSTER Filmfestival I dette efterår står Salaam for oplæg til to visninger under BUSTER Filmfestivalen til filmen Wallay den 5/10 og 9/10. BUSTER viser filmen uden oplæg den 28/9. Læs mere her: Wallay”Ady er en rigtig rod, der hænger ud med de forkerte typer, og det bekymrer hans far, som sender ham ned til onklen i Burkina Faso. Salaams oplægsholder Afshin Firouzi taler med de unge om hvorfor Adys far sender ham til Burkina Faso. Om hvad det mon betyder det for Ady – og om hvordan der er at vokse op i en anden kultur end sine forældre som Ady og Afshin selv.”

Vi kan desuden anbefale BUSTERs visning af den unikke tegnefilm, Persepolis, som vises på Davids Samling. Læs mere her.

 

Vi glæder os til at se jer i biografen til film og oplæg – med dialog og indsigt der rykker!

// Solveig Thorborg, leder af Salaam Film & Dialog