Velkommen 2019!

Foto: Nicolai Perjesi

Det er blevet året 2019, og her på Salaam sender vi vores bedste nytårshilsner til alle!

Her på kontoret er hjulene allerede i gang igen, for vi gør klar til forårets aktiviteter rundt om i hele landet og skubber også nye, spændende projekter i gang.

Godt rundt i landet

Filmen Fannys rejse lander med Salaams oplægsholdere og i samarbejde med Med Skolen i Biografen (MSiB) i Sønderjylland, Nordsjælland, Storkøbenhavn og København. Hvad vil folk sige  lander på samme måde i biografer på Fyn. På mitCFU.dk kan du se om der fortsat er ledige pladser i biografen i dit område.

Salaam Filmfestival rejser til Aarhus med visninger i Øst for Paradis og på Godsbanen i januar –  og det er også i januar, at vi ihukommer Auschwitzdagen med gratis skolevisninger i samarbejde med Copenhagen Jewish Film Festival på Cinemateket i København.

Børnehaver og ældrecentre med lokalråd

Salaams aktiviteter med Kulturrygsækken fortsætter i børnehaver i København med de værdsatte Klar-parat-skolestart visninger og BevægeBio. Salaams aktionslæringskurser for pædagogisk personale går som varmt brød, og fortsætter som et tilbud fra Salaam og BUF til de hurtige på københavnske institutioner. Skriv til skole@salaam.dk, hvis du vil booke et arrangement eller et aktionslæringskursus.

GenerationsBio, hvor børnehavebørn ser film og laver aktiviteter med ældre på ældrecentre fortsætter – denne gang bevæger vi os også ud over Nørrebros grænser til Østerbro, takket være lokalrådets puljer begge steder.

Demokratisk læring med Salaam

I perioden 2019-20 lancerer Salaam et nyt program for skoler i Vejle og Herlev. Gennem film og aktiviteter skal indskolingselever trænes i demokratiske processer ved en bevilling fra UIM.

Publikumsudvikling på EU niveau

Januar rejser Salaam desuden med Center for Kunst og Interkultur (CKI) og EU-projektet Connecting Audiences på vinterskole i Torino. Som Salaams leder er jeg underviser i projektet. Samtidig indgår Salaams team med en undersøgelse af, hvordan unge fra 8. – 10. klasse modtager og evaluerer Salaams aktiviteter hhv. i biografen og ude på deres skole. Vi venter spændt på resultatet!

 Salaam fylder 15

I februar fylder Salaam Film & Dialog 15 år – og det bliver fejret med filmvisning og fest på Nørrebro. Detaljer og indbydelse følger i et senere nyhedsbrev.

Vi ser med glæde frem til de mange aktiviteter i forårssemestret 2019 – og glæder os til at se jer til film og aktiviteter i biografmørket, i skolernes aulaer og klasseværelser, i børnehaver og på ældrecentre.

// Leder af Salaam Film & Dialog, Solveig Thorborg