Film og talte tanker

'Ingenmandsland' Foto: Michael Graversen

Kontakt os på: skole@salaam.dk/tlf.: 32 118 288 og få en workshop skræddersyet til din skole.

Med denne workshop får eleverne inspiration til at jonglere med ord i samspil med sangeren Mazen Ismail, der er søn af libanesiske flygtninge, og hvis gruppe Lagix lå på toppen af hitlisterne i Mellemøsten forrige år med singlen ”Love You”. Formålet med workshoppen er at give elevenerne mod på at sætte ord på dem selv og deres oplevelser, at skubbe til deres personlige udvikling, styrke deres  sociale relationer og bidrage til succesoplevelser.

I forbindelse med workshoppen vises dokumentaren Ingenmandsland, som følger tre unge mænd, Shafi, Abdisa og Wasiullah, der bor på et asylcenter. Mazen, der faciliterer workshoppen, har selv oplevet at bo på et asylcenter og kender til uvisheden og drømmen om en bedre tilværelse. Mazen vil tage udgangspunkt i sin egne erfaringer med at bo på et center og tale om drømme, forbilleder og helte. Som han udtalte til Information den 31. maj 2014: ”Det eneste, som kunne fange min opmærksomhed, var, når emnet landede på H.C. Andersen og hans eventyr. Alt fra Grantræet til Den grimme ælling satte sig på mit nethinde. Eventyrene var det mest rigtige og virkelige. Alt andet var uvirkeligt og urealistisk” (Information.dk). Han vil også introducere eleverne til Spoken Word, som er en bred betegnelse for forskellige former for mundtlig fremført litteratur, der på den ene eller anden måde bryder med den traditionelle recitation.

Eleverne vil blive engageret aktivt ved blandt andet at skulle skrive en tekst/digt/storytelling om drømme og give liv til teksten ved at bruge kroppen til fremførelsen.  Afslutningsvis vil der blive afholdt en konkurrence i Poetry Slam.  Formålet er at udfordre de unge på deres holdninger, støtte deres analyserende og kritisk tænkning samt øge deres danskfaglige kompetencer.

Niveau: 6. kl.- Ungdomsuddannelser

Fag: Dansk, samfundsfag, musik
Temaer:  Mønsterbrydere, Tolerence, Kulturmøde, Fællesskab og gruppeidentitet, Hverdagens helte og heltinder