Aktiv filmvisning med trommer

Foto: Rune Kaldau

Kontakt os på: salaam@skole.dk/tlf.: 32 118 288 og få en workshop skræddersyet til din skole.

På denne workshop vil vi vise ’Talespinners’ som er en samling af korte, vidunderlige animationsfilm for børn. Hver kortfilm i Talespinners er baseret på en anerkendt tværkulturel børnebog, og vil engagere børnene med sine spændende karakterer og dynamiske plot, mens den fantastiske animation appellerer til fantasien. Historierne udforsker en række multikulturelle temaer som identitet, mangfoldighed, tilhørsforhold, traditioner og ceremonier, samt værdien af at være tilpasningsdygtig, principfast og at holde fast i sine overbevisninger.

Efter filmene vil eleverne få aktiveret deres rytmiske sanser, og mulighed for selv at udfolde sig på et instrument. Workshoppen afholdes i samarbejde med Sylvester Yawo Agbedoglo. Han er uddannet masterdrummer fra Vestafrika, hvilket vil sige, at han har lært alle de traditionelle og rituelle sange, danse og rytmer, og hvordan historierne fortælles ved hjælp af trommen. Sylvester har boet og undervist i Danmark siden 1990. I 1998 startede han sin Djembeskole, hvorigennem han underviser og underholder børn og voksne.
Niveau 0. – 4. kl.
Fag: Billedkunst, Dansk, Musik.

Temaer: Asien, Dyr, Eventyr, Flygtningeliv, Fællesskab og gruppeidentitet, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Latinamerika og Caribien, Musik, Sundhed, Uddannelse.