God SoMe opførsel

Dette efterår har Salaam Skole undervist på mange folkeskoler i København under en bestilling fra BUF (Børne og Ungdomsforvaltningen). Det er især medborgerskab, demokrati og kritisktænkning, der er fokus for undervisningen. Og ikke mindst digitaldannelse og god SoMe-opførsel.

I 6. klasser på Langelinieskolen og Strandvejensskole havde Salaam sine første længere undervisningsforløb, fordelt over 3 besøg, 8,5 timer i alt. Igennem korte film, sjove lege og dialogskabende øvelser blev samarbejde, kompromisser og fællesskaber både i det virkelig liv og online på sociale medier sat i fokus.

Salaams oplægsholder Ayaz Shah delte oplevelser fra det ulige, barske samfund i Argentina, og vi talte om vigtigheden af en god rollefordeling for projekt- og samarbejde. Det resulterede i, at eleverne fordelt på hold skulle lave deres eget filmprojekt. En film, der opsummerede de pointer, de syntes har været mest lærerig for dem under forløbet.

Filmen er lavet af Mads, Effie og Asher fra Langelinieskolen, der med alvor og humor viser vigtigheden af god kommunikation på de sociale medier:

‘Madsen HDs alvorlige video’

Salaams forløb med eleverne muliggjorde et engageret og trygt klasseværelse. Her blev der både delt historier om fællesskabet i klassen og dårlige og gode erfaringer med blandt andet TikTok og Snapchat. Sammen diskuterede vi, hvordan vi husker at stoppe op og tænke kritisk om, hvad vi læser, ser og hører samt gode værktøjer til at løse svære problematikker, der kan opstå når vi navigerer i mange fællesskaber.