Aarhus-lærer: Godt at vise eleverne om andre kulturer og livsforhold, de ikke ved noget om ellers

Salaam Filmfestival har netop været igennem Aarhus. Det har som altid været en fornøjelse at vise film i Aarhus, i såvel Øst for Paradis som på Godsbanen. Eleverne og deres lærere har været entusiastisk publikum igen i år, og vi nyder at mødes med Salaams aarhusianske team af oplægsholdere. Et team som vi har udvidet i 2019-20 med nye rigtigt gode fortællere. En af disse er Shaymaa Ahmad Najjar, der talte om filmen Den usynlige pige. En lærer takkede for med ordene: ”Tak for en god oplevelse. Godt at vise eleverne noget om andre kulturer og livsforhold, de ikke ved noget om ellers.” Og det er jo præcist det Salaam Filmfestival handler om!

Vi har altid et håb om at lærere og elever vil arbejde videre med filmoplevelsen og mødet med oplægsholderne i klassernes eget læringsrum ude på skolerne. Derfor bruger vi meget tid på at udarbejde undervisningsmaterialer til festivalfilmene, og derfor bliver vi også vældigt glade, når vi får en feedback som denne, hvor en lærer har skrevet til os om filmen Rafiki: ”Æstetisk smuk film med et fantastisk budskab. Vi snakker videre på skolen.

Vi viser altid film om eller fra de fattigste lande i verden – og i Aarhus i år viste vi ud over Rafiki (Kenya) og Den usynlige pige (Afghanistan) også filmen Supa Modo, ligeledes fra Kenya. Filmklippet herunder viser Agnes Dixgaards introduktion til filmen for en fuld sal i Øst for Paradis.