Afrika-stafetten er skudt i gang

Still fra animationskortfilmen 'Yellow Fever'. Foto: Ng’endo Mukii

Salaams Afrika-stafet, hvor afrikanske filminstruktører viser film og debatterer med efter- og højskoler, er i fuld gang.

På billedet herover er det Silkeborg Højskole, der taler med Salaams Emilie Farbæk Johansen og den afrikanske instruktør Philippa Ndisi-Herrmann om hendes film ’New Moon’.

Det er de deltagende instruktører, der selv vælger filmene og derefter vælger den næste instruktør, som de overrækker stafetten til. Den eneste betingelse er, at de film, der vælges til visning, handler om piger og kvinders forhold og position i de afrikanske samfund.

Det første arrangement i Afrika-stafetten var med animationsinstruktøren og -underviseren Anaeli Kihunwra fra Tanzania, der viste filmen ’Binti’ som er en række fortællinger om moderne kvindeliv i Dar-es-Salaam.

Anaeli gav stafetten videre til Amil Shivji, som viste sin egen film ’T-Junction’. Der er et portræt af to unge kvinder fra hvert sit samfundslag i hans barndoms gade.

Flakkebjerg Efterskole taler med instruktøren Amil Shivji om hans film ’T-Junction’.

Der er endnu to arrangementer tilbage i stafetten. Det ene er 24. marts på Bornholms Højskole, hvor Eva Munyiri viser sin film ’Waithira’, og den 5. april på bavnehøj Efterskole, hvor Ng’endo Mukii viser en række af sine korte prisvindende animationsfilm.  

Afrika-stafetten er støttet af Civilsamfund i udvikling, CISUs engagementspulje, som skal inspirere til at engagere mennesker i arbejdet med udviklingslande.