Stop-motion film med børnehaver

Onsdag d. 4. december afviklede vi stop-motion workshop, hvor Rikke Hallund lavede film sammen med børnehavebørn inde i Paperos lokaler, som vi havde lånt til anledningen.

Vi skulle have afviklet to workshops med to forskellige børnehaver, men da den ene børnehave desværre var hårdt ramt af sygdom, blev det kun til en enkelt workshop med Teaterbørneinstitutionen – Den forløb til gengæld også utroligt godt!

Inden børnene kom var der gjort klar med alverdens materialer samt grønne plader til at ”bygge” på. Her var både perler, tøj, karton, piberensere, snor, fjer, kugler og meget meget, så det var kun fantasien, der satte grænser. Der var tilmed også klippet nissehuer ud på forhånd, så det passede til børnenes udvalgte sang. De skulle nemlig synge ”På loftet sidder nissen”, som de også skulle bruge i Helligaandskirken senere på måneden.

Der blev kreeret mange fine nissedamer og nissemænd, en skål med risengrød, snefald og meget mere, som passede til sangen. Selv om børnene arbejdede med de samme materialer, var der utroligt mange kreative bud på, hvordan disse materialer kunne bruges til netop denne sang.

Børnene skulle også selv synge sangen, så det for alvor blev deres helt egen produktion. Her blev der virkelig sunget til og mange brugte hele kroppen til at synge med.

Da det blev tid til at lave selve filmen, skulle der tages billeder af alle børnenes kreationer på de grønne plader. Dette tog noget tid, da der ved hver enkelt plade blev taget indtil flere billeder, hvor der imellem hvert billede blev flyttet lidt på snefnuggene, grydeskeen, øjnene eller hvad det nu måtte være, således at der rigtig kom liv i kreationerne. Det betød selvfølgelig også, at der var lidt ventetid for nogle af børnene, men så var det heldigt, at det var Paperos lokaler vi havde lånt, for her var papir og farveblyanter i massevis, som de kunne give sig i kast med.

Her kan du se resultatet af børnenes arbejde 🙂

Alt i alt en rigtig hyggelig december dag, hvor der virkelig blev julet igennem. Tusind tak til Perlefilm, Papero, Teaterbørneinstitutionen og Københavns Kommune for denne hyggelige dag!

// Michelle, efterårspraktikant 2019