Gratis tilbud til udskolingen i Kbh: Kritisk tænkning online og digital dannelse

I samarbejde med Åben Skole tilbyder Salaam Film og Dialog gratis forløb i digital dannelse til udskolingsklasser i Københavns Kommune

Foto: DR

Forløbets titel: Kritisk tænkning online og digital dannelse med film og øvelser

Varighed: 2 timer

Hvor: Ude på din skole

Hvornår: Juni 2020- juni 2021

Book: Ring og hør nærmere på 32 118 288// skriv til skole@salaam.dk for at booke.

Indhold:

Med film, oplæg og øvelser støtter dette forløb elevernes digitale dannelse, interkulturelle kompetencer og sociale engagement.

Vi viser et afsnit af dokumentarserien ”Rodløs” (spilletid 28 minutter) vist på DR, der aktivt anvendes sammen med tilhørende undervisningsmateriale. 

Alle kan blive redaktører på deres egen TV-kanal på YouTube, og man kan stort set skrive, hvad man vil på Facebook og andre sociale medier. Desværre er der mange, der skriver sårende og hadefulde ting til og om andre eller lægger billeder ud, som er krænkende og grænseoverskridende. De nyheder vi får er både sande og falske. ‘Fake’ news kan være alternative opfattelser af, hvordan virkeligheden ser ud. Andre gange er det bevidst misinformation og manipulation. Dette begreb skal vi arbejde med gennem film, oplæg, diskussion og øvelser.

Målet er at støtte elevernes bevidsthed om etik på nettet og skabe empatiske holdninger til egne og andres aktiviteter online. Vi arbejder med kreative processer, der understøtter en undersøgende og reflekteret brug af de sociale medier. Forløbet skaber også bevidsthed om, hvordan had og radikale holdninger kan cirkulere frit på nettet og hvordan man undgår at dele og videreføre sådanne hadefulde holdninger og opslag.