Event: Flugten over grænsen, Cinemateket, København

23.11.2022 kl. 09:30

Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser den rørende spillefilm Flugten over grænsen om fire børn, der må flygte over grænsen fra Norge til Sverige under 2. verdenskrig. Lige inden julen 1943 bliver Gerda og Ottos forældre anholdt. Børnene er kun 10 og 12 år gamle, men alligevel får de en stor opgave af deres far. På vej ud ad døren siger han: ’Husk, at julegaverne er i kælderen, og at I skal tage dem med til tante Vigdis’. Julegaverne viser sig at være to jødiske børn, Sarah og Daniel, hvis forældre er blevet taget af nazisterne. Sammen tager de fire børn på en nervepirende og intens flugt gennem det sneklædte norske landskab for at nå hen til Tante Vigdis, der bor lige ved siden af grænsen til Sverige.

Vores oplægsholder taler med eleverne om, hvad nazisme er og om jødeforfølgelserne i Tyskland og de lande, der var besat af Tyskland, under nazismen. Oplægsholderen taler også om, hvorvidt, der findes antisemitisme i dag. Og om, at der stadig er børn, der er på flugt alene uden deres forældre.

Flugten over grænsen

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Antisemitisme, Børn i verden, Flugt, Krig, Nazisme

Oplægsholder: Amro Salih

Ledige billetter: 1

Pris pr. billet: kr. 20 ,-


Adresse:
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K


Book:

Udfyld formularen herunder for at booke.
Felter markeret med * SKAL udfyldes

Folkeskoler og andre offentlige institutioner skal opgive EAN nr. ved booking. Folkeskoler og offentlige institutioner i Københavns Kom­mune skal derudover oplyse et brugerID ved booking. Privatskoler, friskoler og andre institutioner der ikke har et EAN nr. kan bestille pladser ved at skrive til booking@salaam.dk eller ringe på tlf. 32 118 188

Kvittering sendes til den opgivne e-mail adresse. Faktura sendes til skolens kontor.


Klassetrin*