Event: I limbo, Cinemateket, København med besøg af instruktør Anja Dalhoff og leder af HopeNow Michelle Mildwater

24.11.2020 kl. 12:00

Salaam Filmfestival kommer til Cinemateket med dokumentarfilmen I limbo, som følger Edward fra Nigeria, der er handlet til Danmark for at sælge stoffer. Men Edward vil ikke være kriminel. Han begynder at kæmpe mod menneskehandel og søger asyl i Danmark. Det danske asylsystem nedbryder Edward psykisk og han bliver anklaget for vold mod en ansat i asylcentret. Men Edward giver ikke op, heller ikke da det endegyldigt står klart, at han ikke kan få asyl i Danmark.

Dokumentarfilmen ”I limbo” indledes med et kort oplæg af filminstruktør Anja Dalhoff fra Danish Doc Production, som fortæller om baggrunden for de 3 års dramatiske optagelser. I Danmark blev hun vidne til myndighedernes manglende forståelse for mennesker, der er ofre for menneskehandel. På grund af den nære kontakt til filmens hovedperson Edward oplevede hun også, hvordan livet er for de afviste asylansøgere på Sjælsmark, og drevet af disse barske oplevelser fortsatte hun ufortrødent med at følge hovedpersonen, indtil hun nåede et lys for enden af tunnelen, der gav forventning om håb forude. Efter filmen vil Anja Dalhoff og Michelle Mildwater, som er leder af NGO’en HopeNow, der har været konsulent på filmen og arbejder med de handlede mænd i København,  gå i dialog med eleverne i salen, hvor der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål.

I limbo

fag: Dansk, Filmkundskab, Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Temaer: Asyl, Asylcenter, Fattigdom, Flygtninge, Menneskehandel

Oplægsholder: Anja Dalhoff og Michelle Mildwater

Ledige billetter: 46

Pris pr. billet: kr. 20 ,-


Adresse:
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København


Book:

Udfyld formularen herunder for at booke.
Felter markeret med * SKAL udfyldes

Folkeskoler og andre offentlige institutioner skal opgive EAN nr. ved booking. Folkeskoler og offentlige institutioner i Københavns Kom­mune skal derudover oplyse et brugerID ved booking. Privatskoler, friskoler og andre institutioner der ikke har et EAN nr. kan bestille pladser ved at skrive til booking@salaam.dk eller ringe på tlf. 32 118 188

Kvittering sendes til den opgivne e-mail adresse. Faktura sendes til skolens kontor.


Klassetrin*