Event: I solsortens land, Cinemateket, København

25.11.2022 kl. 09:30

Salaam filmfestival besøger cinemateket og viser den tankevækkende spillefilm I solsortens land. Fahrijes mand er forsvundet, ligesom så mange andre efter krigen i Kosovo i 1998-99. For at forsørge sine børn, vover hun at gå imod de mandsdominerede samfundsnormer og begynder at producere ajvar – pasta af peberfrugt – til at sælge i supermarkedet. Fahrije og hendes få allierede møder hård modstand og fordømmelse fra både mænd og kvinder, bl.a. fra hendes egen svigerfar, som styrer husstanden fra sin kørestol. Men ufortrødent vokser virksomheden sig større og giver flere kvinder muligheden for at arbejde.

Hvorfor må kvinder nogle steder i verden ikke tjene penge eller køre bil? Hvad gør man som kvinde, når manden i huset er væk, men man ikke selv må arbejde for sin familie? Salaams oplægsholder taler om social undertrykkelse, samfundets forventninger, og hvad risikoen er ved at bryde normerne.

Oplægsholder:

Ledige billetter: 166

Pris pr. billet: kr. 20 ,-


Adresse:
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K


Book:

Udfyld formularen herunder for at booke.
Felter markeret med * SKAL udfyldes

Folkeskoler og andre offentlige institutioner skal opgive EAN nr. ved booking. Folkeskoler og offentlige institutioner i Københavns Kom­mune skal derudover oplyse et brugerID ved booking. Privatskoler, friskoler og andre institutioner der ikke har et EAN nr. kan bestille pladser ved at skrive til booking@salaam.dk eller ringe på tlf. 32 118 188

Kvittering sendes til den opgivne e-mail adresse. Faktura sendes til skolens kontor.


Klassetrin*