Event: NY DATO – Kampen om Grønland, Øst for Paradis, Aarhus med instruktørbesøg

19.04.2021 kl. 12:00

Salaam Filmfestival viser den roste dokumentar, Kampen om Grønland i Øst for Paradis. Den unge generation af grønlændere er delt af spørgsmålet om uafhængighed. Nationalfølelse, identitet, politik og oprør spiller en stor rolle i de fire unge grønlænderes liv, som vi møder i filmen her.

Filmens instruktør, Kenneth Sorento, har siden 1999 arbejdet som dokumentarinstruktør og filmfotograf, og har adskillige gange været i Grønland og Arktis, bl.a. i forbindelse med Galathea-ekspeditionen i 2006 og to isbryderekspeditioner til Nordpolen. Han vil tale med eleverne om, filmens tilblivelse og hvad det vil sige at være grønlænder i det moderne Grønland. Han vil fortælle om, hvorfor mange yngre grønlændere, som f.eks. Josef og hans kæreste Paninnguaq, søger tilbage til landets oprindelige traditioner, og hvilke konsekvenser det har for de dansksprogede grønlændere. Centralt står spørgsmålet om, hvorvidt Grønland skal øge sin selvstændighed eller styrke båndet til Danmark.

Kampen om Grønland

fag: Dansk, Filmkundskab, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Grønland, Identitet, Kolonisering, Politik

Oplægsholder: Instruktør og fotograf Kenneth Sorento

Ledige billetter: 0

Pris pr. billet: kr. 20 ,-


Adresse:
Øst for Paradis
Paradisgade 9C
8000 Aarhus C


Book:

Udfyld formularen herunder for at booke.
Felter markeret med * SKAL udfyldes

Folkeskoler og andre offentlige institutioner skal opgive EAN nr. ved booking. Folkeskoler og offentlige institutioner i Københavns Kom­mune skal derudover oplyse et brugerID ved booking. Privatskoler, friskoler og andre institutioner der ikke har et EAN nr. kan bestille pladser ved at skrive til booking@salaam.dk eller ringe på tlf. 32 118 188

Kvittering sendes til den opgivne e-mail adresse. Faktura sendes til skolens kontor.


Klassetrin*