Event: Kortfilmpakke- Skal vi være venner? Frederiksberg Hovedbibliotek

08.03.2022 kl. 09:30

Salaam Filmfestival vier kortfilmpakken Skal vi være venner? på Frederiksberg hovedbibliotek. En samling af film der alle kredser om fællesskaber og det at finde venner på trods af forskelligheder.

I Den forkerte klippe må nogle hoppende svampe kæmpe sig over havet for at finde hinanden. I Den lille hjælper får en bibliotekar uventet hjælp af en flagermus. I Mobile vil dyrene i en uro rigtig gerne finde hinanden, men det er svært. I animationsfilmen Æsken møder vi en gammel mand, der fanger en uønsket mus og et uventet venskab opstår. Og så viser vi klassikeren Lille Ruddy, hvor verden bliver grå, når den røde farveblyant bliver væk fra de andre farver og ikke kan finde hjem.

Oplægsholder Charlotte Selvig Svensen taler med eleverne om, hvordan man finder nye nye venner. Er det nemmest hvis de ligner en selv eller sjovest hvis de er helt anderledes? Og hvad gør man når man føler sig udenfor? Hun vil også tale med børnene om animationsfilm og de filmiske virkemidler, som f.eks. musikkens rolle.

Skal vi være venner? - kortfilmpakke til de små

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Venskaber på tværs

Dette event er forbi, og kan derfor ikke bookes længere. Se vores fremtidige events i den røde kasse.