Event: Krudttønden, MovieHouse, Hellerup

03.02.2021 kl. 10:00

Salaam Filmfestival kommer til MovieHouse med dramaet Krudttønden, der følger fire involverede op til terrorangrebet i København 2015. I filmen er alle optagede af angrebet på Charlie Hebdo. Diskussioner trækker tråde tilbage til krisen omkring Muhammed-tegningerne. Og diskussioner er der mange af ved filmmanden Finn Nørgaards middagsbord, hvor han forsvarer alles ret til at ytre sig. Jødiske Dan Uzan søger job uden held, og hans sagsbehandler foreslår, at han ændrer sit efternavn for at højne chancerne. I fængslet sidder Omar Abdel Hamid El-Hussein og ruster sig til kamp. Om kort tid vil han blive gerningsmanden bag terrorangrebene på Krudttønden og Synagogen.

Oplægsholderen vil komme ind på terror i Frankrig og Danmark 2015. Hvad husker de unge om det? Hvad husker Salaams oplægsholder? Har vi grund til at frygte terror i dag? Har samfundet et ansvar for at hindre marginalisering af den enkelte? Og har vi alle et ansvar for at forhindre voldelige, radikale strømninger?

Krudttønden

fag: Dansk, Filmkundskab, Historie, Samfundsfag
Temaer: Demokratiske rettigheder, Inklusion/ekslusion, Radikalisering, Terror, Ytringsfrihed

Oplægsholder: Albert Arthur Amiryan

Ledige billetter: 121

Pris pr. billet: kr. 20 ,-


Adresse:
MovieHouse Hellerup
Tuborg Boulevard 10
2900 Hellerup


Book:

Udfyld formularen herunder for at booke.
Felter markeret med * SKAL udfyldes

Folkeskoler og andre offentlige institutioner skal opgive EAN nr. ved booking. Folkeskoler og offentlige institutioner i Københavns Kom­mune skal derudover oplyse et brugerID ved booking. Privatskoler, friskoler og andre institutioner der ikke har et EAN nr. kan bestille pladser ved at skrive til booking@salaam.dk eller ringe på tlf. 32 118 188

Kvittering sendes til den opgivne e-mail adresse. Faktura sendes til skolens kontor.


Klassetrin*