Event: Oleg og krigen, Cinemateket, København

24.11.2022 kl. 09:30

Salaam filmfestival besøger Cinemateket, hvor vi viser  Oleg og krigen, som er en børneversion af den prisvindende dokumentarfilm The Distant Barking of Dogs om 10-årige Oleg, der bor i Ukraine sammen med sin bedstemor. Oleg leger ofte med sin yngre fætter Yarik og ældre nabo Kostya. Børnene finder glæde ved hverdagens eventyr. De er ikke klar over, at deres legepladser er anderledes end andre børns. De leger i forladte soldaterlagre, hvor miner, våben og kugler er spredt ud over gulvet. Filmen er optaget før Rusland invaderede Ukraine, men mens der var krig i det østlige Ukraine, hvor Oleg bor.

Salaams oplægsholder fortæller om baggrunden for krigen i Ukraine. Hvorfor har Rusland invaderet? Hvad betyder det for børnene i landet? Hvorfor kommer ukrainske børn med deres mødre til Danmark som flygtninge? Og hvad er det for oplevelser, de har haft på vejen hertil?

Oleg og krigen

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Børn i verden, Krig, Ukraine

Oplægsholder: Amro Salih

Ledige billetter: 132

Pris pr. billet: kr. 20 ,-


Adresse:
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K


Book:

Udfyld formularen herunder for at booke.
Felter markeret med * SKAL udfyldes

Folkeskoler og andre offentlige institutioner skal opgive EAN nr. ved booking. Folkeskoler og offentlige institutioner i Københavns Kom­mune skal derudover oplyse et brugerID ved booking. Privatskoler, friskoler og andre institutioner der ikke har et EAN nr. kan bestille pladser ved at skrive til booking@salaam.dk eller ringe på tlf. 32 118 188

Kvittering sendes til den opgivne e-mail adresse. Faktura sendes til skolens kontor.


Klassetrin*