Film & Dialog om seksualitet og minoritetsrettigheder

Dalia Al Maleh var som oplægsholder med Salaam film & Dialog ude på Kastanievej Efterskole i slutningen af november. Dalia viste novellefilmene Stories of Our Lives, hvis virkelige fortællinger portrætterer livet som homoseksuel i Kenya. Kenya er et land, hvor homofobi og fordomme raser – som homoseksuel kan du risikere at få op til 14 års fængsel. Homoseksuelle er derfor tvunget til at skjule deres seksualitet og identitet fra omverdenen.

Stories of our Lives – “Hver nat drømmer jeg”

Dalias forældre er politiske flygtninge fra Syrien og Irak. Hun har derfor som minoritetsetnisk person haft meget erfaring med at balancere mellem to kulturer. Derudover er Dalia også homoseksuel. Med personlige fortællinger og referencer til filmen indledte Dalia en dialog med eleverne om seksualitet, identitet samt de udfordringer, man som minoritet (etnisk og seksuel) oplever i sin hverdag.

Kastanievejen tog godt imod filmene og var især rørt over Dalias oplæg. Flere af eleverne henvendte sig til Dalia efter arrangementet, for at dele egne personlige oplevelser og for at stille flere spørgsmål.

Skriv til salaam@skole.dk eller ring til 32 118 288, hvis du er interesseret i at få Salaam Film & Dialog ud på din skole!