Almanya

6. klasse - Ungdomsuddannelser

Almanya er historien om de tyrkiske indvandreres vej til Vesteuropa. Seksårige Cenk’s bedsteforældre kommer fra Tyrkiet og hun er, som sin bedstefar Hüseyin, forvirret over sin kulturelle identitet. Hüseyin bragte familien til Tyskland som gæstearbejder i 1960’erne, og nu insisterer han på, at hele familien skal tage på ferie i et hus, som han har købt i landsbyen i Tyrkiet. Han mener, at de her vil genfinde deres rødder. Det bliver en rørende og begivenhedsrig rejse, der bliver afgørende for flere familiemedlemmers fremtid.

Land:Tyskland, 2011
sprog:Tysk og tyrkisk tale med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Almanya – Willkommen in Deutschland
instruktion:Yasemin Samdereli
varighed:97 min. Film + oplæg 2 t. og 20 min.
fag: Dansk, Historie, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle

Oplæg

Vores oplægsholder ved, hvordan det er at leve med to kulturelle identiteter og vil tale om, hvordan det er at føle sig hjemme i mere end et land og samtidig til tider føle sig som en fremmed i begge. Hvilke konflikter byder det på at vokse op i en familie med flere generationer, der har forskellige opfattelser af deres kulturelle identitet?

Salaams oplægsholder Afshin Firouzi giver en kort præsentation af sit oplæg til spillefilmen ‘Almanya – Velkommen til Tyskland’: Se videoklippet her

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.