Barn af Irak

8. klasse - Ungdomsuddannelser

En dybt personlig dokumentarfilm af irakisk fødte Ala’A Mohsen, der i en alder af 21 år tager på ferie til Irak med sin mor efter 14 års fravær. Ala’A er opvokset i Danmark, så han ser familien i Irak som fremmede. Med kameraet som vidne oplever vi en personlig rejse fuld af omvæltning i et land præget af kaos. Ala’A er dansker og forstår til fulde sin jævnaldrende fætter, der drømmer om livet i Europa. Rejsen tager pludselig en dramatisk vending med store konsekvenser for Ala’A’s liv, da hans mor dør undervejs.

Land:Danmark, 2010
sprog:Dansk og irakisk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Barn af Irak
instruktion:Ala'A Mohsen
varighed:54 min. Film+oplæg 1 t. 40 min.
fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder, Islam og Vesten, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle, Mellemøsten, Tro og overtro

Oplæg

Instruktør og hovedperson Ala’A fortæller om ambitionerne med filmen og den skæbnesvangre rejse. Hvilke følelser væltede ind over ham i mødet med Irak? Hvordan modtog familien i et konservativt, muslimsk samfund deres danske familiemedlem med så tydelige vestlige værdier? Hvordan har rejsen påvirket hans identitet? Alternativt får klassen mulighed for at tale med en anden flygtning fra Mellemøsten. Ala’A Mohsen modtog Salaams Filmpris i 2011 for Barn af Irak.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.