Den usynlige pige

6. - 10. klasse

I Afghanistan under Taleban måtte piger og kvinder ikke gå ud alene. Parvana er en 11-årig pige, hvis invalide far bliver uretfærdigt fængslet. Da Parvanas storebror er død, klipper hun sit hår af og tager hans tøj på, så hun kan gå i byen og tjene penge og købe mad til familien – hendes mor, søster og en lillebror. I byen bliver hun ven med en anden pige, der også er forklædt som dreng, og som hjælper hende med at finde arbejde. Selv hjælper hun den ene af de talebanere, der fængslede hendes far, med at læse et vigtigt brev. Imens prøver hun at holde savnet af faren på afstand ved at fortælle historier.

Land:Ireland, Canada, Luxembourg, USA, 2017
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af medierådet
original titel:The Breadwinner
instruktion:Nora Twomey
varighed:94 minutter. Film + oplæg: 2 t. og 15 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Historie
Temaer: Afghanistan, Fattigdom, Kvinder og pigers rettigheder

Oplæg

Dengang Taleban havde magten i Afghanistan, måtte piger og kvinder ikke gå ud alene. Hvad er Taleban, og hvorfor ville talibanerne have, at piger og kvinder skulle blive i deres huse? Er det blevet bedre nu? Hvorfor må moren love, at Parvanas storesøster vil gifte sig? Og hvorfor vil hun gerne bo hos familien i en anden by?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.