Difret

8. klasse - Ungdomsuddannelser

”Difret” fortæller den virkelige historie om en 14 årig piges kamp for retten til sin egen krop og fremtid. En gruppe mænd bortfører Hirut, og hun bliver voldtaget af en mand, der ønsker at gifte sig med hende. Under et flugtforsøg skyder hun ham med hans egen riffel. Spørgsmålet om skyld kompliceres af, at ’bortførelse til ægteskab’ er en udbredt, etiopisk tradition. Advokaten Maeza hører om Hiruts sag og ønsker at hjælpe hende, men det bliver en hård kamp. Hun arbejder imod gamle traditioner i et mandsdomineret samfund. Difret betyder både voldtægt og mod.

Land:Etiopien
sprog:Amharisk med engelske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Difret
instruktion:Zeresenay Berhane Mehari
varighed:99 min. Film+oplæg: 2 t. 25 min.
fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, By og land, Drømme, Fremtidsudsigter, Globalisering, Identitet, Køn, Kulturmøde, Kvinderettigheder, Ligestilling, Pigeliv, Traditioner og modernitet

Oplæg

Hvorfor er det så svært for Maeza at vinde Hiruts sag, og hvordan er det at gøre op med gamle traditioner? Vores oplægsholder kommer selv fra en kultur, hvor gamle traditioner er en del af hverdagslivet. Eleverne vil blive engageret i en dialog om kvinders rettigheder verden over, og om hvordan forskellige kulturer udøver kontrol over kvinder.