Fighter

6. - 10. klasse

Tyrkisk-danske Aicha går i gymnasiet, men vil hellere bruge sin tid på Kung Fu, stik imod familiens ønske. I hemmelighed begynder hun at træne i det lokale Kung Fu-center. Kamptræningen giver Aicha en indre styrke, og hun bliver forelsket i sin træningsmakker Emil. Men hendes valg bringer hende snart i et kapløb med tiden om både at klare skolen, holde træningen hemmelig, nå sin brors forlovelsesfest, holde Emil på afstand og være tro mod sig selv midt i alle de andres forventninger til hende.

Land:Danmark
sprog:Dansk
censur:Tilladt for børn over 11 år
original titel:Fighter
instruktion:Natasja Arthy
varighed:100 min
fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder, Fremmedfrygt, Idræt, Kærlighed, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kærlighed og venskab uden grænser, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligestilling

Oplæg

Vores flerkulturelle oplægsholder taler med klassen om betydningen af at have to kulturer og at leve med et ben i hver af dem. Er der fordele og ulemper? Hvilke? Hvordan rammer Fighter den virkelige verden? Er historien realistisk? Er der nogen i klassen, der kan genkende noget af den i deres eget liv?