Filmpakke: Myter fra Amazonas

0. - 3. klasse

I Giganternes vej møder vi pigen Oquirá, der er 6 år og lever i Brasiliens jungle. Hun leder efter træ til den perfekte fløjte, som hun præsenterer for stammens
ældste i en flot oplevelse af naturens cyklus, tegninger og andinsk musik. I Regnskovens hemmelighed fortæller børn fra Amazonas en myte om flodens vand.

Book billetter på mail: skole@salaam.dk eller over mobil: 32118288/28515557

Land:Brasilien, 2016/Danmark, Peru 2020
sprog: Ingen tale eller dansk
censur:Tilladt for alle
original titel:Caminho dos gigantes/Regnskovens hemmelighed
instruktion:Alois Di Leo / Rikke Hallund
varighed:1 t. og 10 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Musik
Temaer: Biodiversitet og klimaforandringer, Børn i andre lande, Drømme, Fortællinger, Klima, Kulturmøde, Mytologi, Natur, Naturmystik

Oplæg

Vores oplægsholder taler med eleverne om hvad oprindelige folk er. Hvorfor lever nogen mennesker meget anderledes en os? Og hvorfor lever de med meget gamle traditioner? Hvordan kan vi se at filmene handler om børn der vokser op og lærer verden at kende? Hvordan kan det ligne elevernes egne oplevelser? Hvad betyder musik og drømme?

Vores oplægsholder taler med børnene om de vidt forskellige myter og virkeligheder, der ligger til grund for filmene hver især. Der lægges desuden vægt på FN’s verdensmål 13 og 15 om at passe på vores natur og mindske klimaforandringerne.

Film og dialog arrangementer

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.