Giganternes vej – kortfilm til de mindste

0. - 3. klasse

I Giganternes vej møder vi pigen Oquirá, der er 6 år og lever i Brasiliens jungle. Hun leder efter træ til den perfekte fløjte, som hun præsenterer for stammens ældste i en flot oplevelse af naturens cyklus, tegninger og andinsk musik. I Maq og skovens ånd møder vi drengen Maq der er Mi’gmaq indianer. Han snitter en figur af pibesten og rejser gennem skoven for at vise den til sin bedstefar. Mystiske Mi’gmwesu passer på ham og nede i lommen bliver figuren magisk. I den farverige Abuela Grillo bliver vi præsenteret for den finurlige mytefortolkning om Bedstemor Græshoppe, der synger så regnen vælter ned og i Sabaku, møder vi fuglen, der leder efter en ny ven på savannen.

Land:Brasilien, 2016/Canada, 2006/Danmark, 2009/Holland, 2016
sprog:Ingen dialog
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Caminho dos gigantes/Maq and the Spirit of the Woods/Abuela Grillo/ Sabaku – A Bird, looking for a friend
instruktion:Alois Di Leo / Phyllis Grant / Denis Chapon / Marlies van der Wel
varighed:37 min. Film + oplæg = 1 time og 10 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Musik
Temaer: Fortællinger, Identitetsdannelse, Musik, Oprindelige folk

Oplæg

Vores oplægsholder taler med eleverne om hvad oprindelige folk er. Hvorfor lever nogen mennesker meget anderledes en os? Og hvorfor lever de med meget gamle traditioner? Hvordan kan vi se at filmene handler om børn der vokser op og lærer verden at kende? Hvordan kan det ligne elevernes egne oplevelser? Hvad betyder musik og drømme?