Kapernaum

6. - 10. klasse

Kapernaum, der vandt juryens specialpris i Cannes, handler om 12-årige Zain, der har lagt sag an mod sine forældre, fordi de har født ham ind i en verden af fattigdom og elendighed. Nu vil han forhindre, at de får flere børn. Retssagen er indledning til historien om Zain, der flygter hjemmefra, da han ikke kan forhindre forældrene i at tvangsgifte hans 10-årige søster. Han lever på gaden og slår sig sammen med den illegale, enlige mor Rahil fra Etiopien og hendes spædbarn Yonas, som han må tage sig af, da Rahil forsvinder.  Zain spilles med imponerende troværdighed af den syriske flygtning Zain Al Rafeea.

Land:Libanon, Frankrig, USA, 2018
sprog:Arabisk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 11 år
original titel:Capharnaüm
instruktion:Nadine Labaki
varighed:121 min. Film + oplæg: 2 t. og 45 min.
fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Flygtninge, Migranter, Ulighed

Oplæg

Hvorfor er der mennesker, der lever i så stor fattigdom som Zain, hans familie og Rahil? Hvordan kan det være, at det er bedre for Rahil at leve illegalt i Libanon end legalt i Etiopien? Hvad vil det sige at være fattig i Danmark? Kan det sammenlignes med Libanon?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.