Kidnappet

4. - 7. klasse

Simon elsker fodbold og sit liv i Danmark. Han er adopteret fra Kenya og skal dertil med sin mor for første gang. De er lige ankommet, da Simons dyrebare fodbold sparkes væk. Uden at se sig tilbage sætter han efter de frække gadedrenge, der stjæler den. En skæbnesvanger rejse er begyndt. Simons oplevelser gør ham til en ægte holdspiller, da han får øjnene op for livet i den fattige slum, Kiberaen, i Kenya, hvor mennesker ønsker at leve et anstændigt liv, men hvor penge også har en skræmmende magt.

Land:Danmark, 2010
sprog:Dansk samt swahili og engelsk med danske undertekster
censur:Anbefales fra 11 år
original titel:Kidnappet
instruktion:Vibeke Muasya
varighed:92 min. + 45 min. oplæg
fag: Dansk, Geografi, Samfundsfag
Temaer: 3. Verdenslande, Afrika, Fodbold, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle, Livet på gaden

Oplæg

Vores oplægsholder fra Afrika åbner op for en spændende snak om livet i en slumby. Hvordan forsøger indbyggerne at leve et civiliseret liv på trods af de svære kår? Hvad er korruption? Hvordan lever gadebørnene? Vi taler om de kæmpe forskelle på de riges og fattiges liv. Og hvad vi kan genkende i forhold til vores egne liv i Danmark. Af og til har filmens instruktør, Vibeke Muasya, selv tid til at komme og fortælle om sit arbejde med filmen og sit liv i Kiberaen.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.