Månens vogter

2. - 5. klasse

Denne fortryllende animationsfilm foregår på en lille planet fyldt med eventyrlige væsener. Den naturlige orden opretholdes af solen og månen og deres vogtere. Grundet sin uskyld vælges Mune til at vogte månen hvilket ærgrer den magtsyge Leeyon. Underverdenens hersker, Necros, ser sit snit til at skabe kaos og mørke på planeten ved at stjæle solen i ledtog med Leeyon.
Da Mune mister månen ved et uheld er hele planeten i fare. Kosmologiske forklaringer fra mange kulturer ses i fortællingen der handler om at opretholde balance i universet.

Land:Frankrig, 2014
sprog:Dansk tale
censur:Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
original titel:Le gardien de la lune
instruktion:Alexandre Heboyan
varighed:86 min. + 45 min. oplæg
fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Apokalyptiske fortællinger, Kampen mellem godt og ondt, Naturens overlevelse

Oplæg

Hvordan har mennesket til alle tider fortalt historier om at opretholde en balance i verden mellem mørke og lys, kulde og varme, ondt og godt?
Kan eleverne huske fortællinger fra myter og religioner? Hvad betyder sådan en balance for os i dag? Hvad gør vi os fx af tanker om bæredygtighed?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.