MATANGI/MAYA/M.I.A.

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen, der vandt juryens specialpris ved Sundance Filmfestival, er et portræt af den engelske rap- og popstjerne M.I.A. Hun blev født i London som Matangi af srilankanske forældre, der tog hende med til Sri Lanka kort efter fødslen. Hendes far var aktiv i borgerkrigen på tamilsk side, og da hun var 11 år, rejste hun tilbage til England med sin mor, nu som flygtning. Filmen bruger bl.a. M.I.As egne optagelser, fra barndom til nutid, til at fortælle om hendes vej fra tamilsk flygtning til aktivist og popstjerne, der ikke går af vejen for at provokere, når hun vil have verden til at se tamilernes lidelser.

Land:UK, USA, Sri Lanka, 2018
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Matangi/Maya/M.I.A.
instruktion:Steve Loveridge
varighed:Film + oplæg: 2 t. og 5 min.
fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Borgerkrig, Flygtninge, Musik, Tamilske tigre

Oplæg

Hvad var det, der skete under borgerkrigen i Sri Lanka? Hvem var De tamilske Tigre? Hvordan forbinder M.I.A. sig til sin baggrund via sin musik? Og hvorfor bliver det opfattet som en provokation, når M.I.A. vil gøre opmærksom på tamilernes lidelser? Er det fordi man helst vil høre uforpligtende pop?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.