Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I mere end ti år har Afghanistans befolkning levet med krigen og kampen mod Taliban. Den dansk-afghanske journalist Nagieb Kaja går på jagt efter det virkelige Afghanistan, sådan som det opleves af landets befolkning. Med en taske fyldt med videokameraer rejser han ud på en mission, som viser sig at være farlig og meget vanskelig. For første gang bliver vi inviteret ind i de civile afghaneres liv og deres hjem, hvor vi hører om deres håb og deres sorger. De personlige afghanske beretninger og historier giver os et indtryk af landet og er en rørende fortælling om befolkningen og deres hverdag midt i krigszonen.

‘Mit Afghanistan – Livet i den forbudte zone’ har vundet prisen for bedste dokumentarfilm på den internationalt anerkendte One World International Human Rights Festival 2013.

Land:Danmark/Afghanistan, 2012
sprog:Dansk og Pashto med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone
instruktion:Nagieb Khaja
varighed:88 min. + 45 min. oplæg
fag: Dansk, Film- og mediefag, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afghanistan, Hverdag i krigszonen, Kulturmøde, Overlevelse

Oplæg

Vores oplægsholder har selv erfaringer med at leve i et krigsramt land og taler om sine erfaringer med det. Hvorfor kan Nagieb ikke selv tage ud i den forbudte zone? Hvordan og hvorfor rammer krigen civilbefolkningen? Hvordan opretholder man en tilværelse og håbet i en krigszone?