Q’s Barbershop

7. - 10. klasse

Q´s Barbershop ligger i Vollsmose og er et populært sted at hænge ud for byens somaliske drenge og mænd. Salonens ejer, Qasim, sørger for at de unge i Vollsmose har stil. Men han giver også gode råd om de store spørgsmål i livet som kærlighed, parforhold eller uddannelse, mens han trimmer og styler. For uanset om du er flygtning, kriminel eller bare helt almindelig, så skal frisuren være knivskarp. Langt de fleste forlader Q´s Barbershop med fornyet mod på livet. Det er en opløftende film om værdighed, håb og drømme – og om hvordan det er at være ung i et af Danmarks mest dæmoniserede boligområder.

Land:Danmark, 2019
sprog:Dansk
censur:Ej fastsat af medierådet
original titel:Q's Babershop
instruktion:Emil Langballe
varighed:Film + oplæg: 1 t. og 30 min.
fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Ghettoisering, Lokalsamfund, Maskulinitet

Oplæg

Salaams oplægsholder kender til at bo i et såkaldt ghettoområde, eller har selv måttet finde sit ståsted i Danmark med en familie fra et ikke-vestligt land. Hvorfor kan alle lide at glide ned i frisørstolen hos Qasim? Filmen er et skønt bud på en flot dokumentarfilm, og oplægget kommer også ind om dokumentargenren.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.