Talespinners

0. - 2. klasse

Talespinners er en samling af korte, canadiske animationsfilm for børn. Der er blandt andet filmen om Winston, som har astma, men som er en god tegner og forvandler sig til Asthma Tech med sine superkræfter. Christopher, der ikke vil rydde op på sit værelse. Edderkoppen Anansi, som snedigt narrer skovens konge hr. Tiger i ‘Anansis magiske kræfter’. For ikke at tale om filmen om Gita fra Indien, som for første gang må holde den traditionelle lysfest Divali i det sneklædte Canada. Sidst men ikke mindst er der filmen ‘Langt borte fra’, som handler om Saoussan, som måtte flygte fra bomberne i sit hjemland.

Salaam har importeret filmene fra Canada og versioneret dem med dansk tale.

Land:Canada, 2002
sprog:Dansk tale
censur:Tilladt for alle
original titel:Talespinners - Tales To Touch Your Heart
instruktion:Diverse
varighed:Hver film varer mel. 6-8 minutter
fag: Billedkunst, Dansk, Engelsk, Film- og mediefag, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Asien, Dyr, Eventyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Flygtningeliv, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed, Kulturmøde, Latinamerika og Caribien, Ligheder og forskelle, Musik, Racisme, Sundhed

Oplæg

Vores oplægsholder taler med børnene om filmene og de traditioner, de beskriver. Historierne udforsker flerkulturelle temaer som identitet, mangfoldighed, tilhørsforhold, traditioner og ceremonier, samt det gode ved at være tilpasningsdygtig og samtidig holde fast i sine værdier. Hvordan er det at begynde i en ny skole? Og bliver det sværere af, at man ikke kan tale sproget? Hvordan hjælper elevernes egen fantasi og kreativitet dem? Og hvad betyder gode venner?

Film og dialog arrangementer

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.