The Other Son

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Gennem en DNA-test opdager familien Silberg, at deres 18-årige søn, Joseph, ikke er deres søn. Han er forbyttet som nyfødt. Det, der virkelig ryster den jødiske familie, er, at den dreng de kalder Joseph i virkeligheden er født af palæstinensiske forældre, og at deres biologiske søn nu hedder Yacine Al Bezaaz og er vokset op som palæstinenser. Fædrene hver især er bekymrede over, at deres biologiske søn er blevet opfostret af “den anden side”. Mødrene er mere åbne for et samvær. Drengene selv bliver venner og tvinger dermed familierne til at finde ud af at fungere sammen.

Land:Frankrig, 2012
sprog:Fransk, hebraisk og arabisk med engelske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Le Fils de L'Autre
instruktion:Lorraine Levy
varighed:Film + oplæg: 2 t. og 30 min.
fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Identitet, Israel-Palæstina, Venskaber på tværs

Oplæg

Hvad er baggrunden for den konflikt imellem Israel og palæstinenserne? Hvorfor er det så svært at finde ud af det sammen? Det er et af de emner Salaams oplægsholder vil berøre. Der bliver også lejlighed til at diskutere, hvad der sker, når man møder mennesket bag fjendebilledet.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.