Tigermælk

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Det er sommer i Berlin. Nini og Jameelah er begge 14 år og bedste veninder. Pigerne bruger sommerferien til at teste livets muligheder. De drikker, ryger, stjæler og afprøver deres seksualitet. Hjemme gider de ikke være. Ninis far er skredet, og moderen ligger på sofaen. Jameelahs problemer er anderledes. Hun er konstant nervøs for at blive smidt ud af landet, og det bliver pludselig alvor, da de overværer et æresdrab, og Jameelah bliver truet med at blive sendt tilbage til Irak, hvor hun oprindelig kommer fra. Filmen bygger på en ungdomsroman af Stefanie de Velasco.

Land:Tyskland, 2017
sprog:Tysk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af medierådet
original titel:Tigermilch
instruktion:Ute Wieland
varighed:Film + oplæg: 2 t. og 15 min.
fag: Dansk, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Overgang fra barn til voksen, Venskaber på tværs

Oplæg

Vores oplægsholder har selv oplevet, at en sorgløs tilværelse pludselig ændres af begivenheder udenfor sig selv. Desuden vil oplægget handle om overvejelser om at have venskaber og kærlighed på tværs af kulturer, og hvordan der kan blive set meget forskelligt på, hvad man må som teenager i forskellige hjem.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.