Trækfugle

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen starter i 1969, hvor den unge mand Rapayet gør kur til den endnu yngre Zaida. De er begge en del af Wayuu-folket, der bor i ørkenen på grænsen mellem Colombia og Venezuela. Zaidas familie forlanger 30 geder, 20 køer, to æsler og fem halskæder af Rapayet, hvis han vil giftes med Zaida. Det har han ikke råd til, så han begynder at sælge marihuana. Først til amerikanske turister, men forretningen vokser og store mængder af marihuana sendes med fly til USA. Men mens Rapayet tjener store penge, går både hans moral, familien og den kultur, han kommer fra, hastigt til grunde.

Land:Colombia, 2018
sprog:Spansk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Pájaros de verano
instruktion:Cristina Gallego og Ciro Guerra
varighed:Film + oplæg: 2 t. og 35 min.
fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Narkohandel, Oprindelige folk

Oplæg

Vores oplægsholder taler med eleverne om baggrunden for at mange af de oprindelige befolkninger i Mellem- og Sydamerika dyrker og sælger narko. Hvorfor kan de ikke leve af almindelige afgrøder? Hvordan påvirker USAs krig mod narko befolkningerne i dag? Hvordan påvirker salg af hash de danske storbyer?

Hvordan påvirker USAs krig mod narko de berørte landes indbyggere i dag?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.