Festivalprogram 2019-20

Book dine billetter online til Salaam Filmfestival – scroll ned, læs mere, bliv inspireret og book til din klasse nu! Festivalprogrammet er gældende for skoleåret 2019-20. Der er åbent for booking til alle forestillinger. 

Find din by og film i spilleplanen for 2019-20 – klik på billedet for stor version.

Titlerne til hver enkelt film herunder er sorteret i alfabetisk rækkefølge.

Sortér filmlisten efter behov, vælg enten klassetrin, fag og region. Klik Ryd filter for at starte forfra.

		
		

Danmarks sønner

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Vi er i 2025, og årsdagen for et stort terrorangreb i København nærmer sig. Det samme gør et folketingsvalg, hvor den populistiske leder af det nationalistiske National Parti, Martin Nordahl, spås en jordskredssejr, der kan gøre ham til statsminister.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Politik, Populisme, Radikalisering, Terror

Den store stygge ræv og alle hans venner

0. - 3. klasse

Tre animationsfilm om ræven og dens venner. I første film vil ræven gerne være stor og styg, så alle frygter ham. Men det vil ikke rigtig lykkes. Han stjæler tre æg fra en høne for at udruge dem og æde kyllingerne, men da kyllingerne tror, han er deres mor, bliver han blød om hjertet og tager dem til sig.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Adoption, Venskaber på tværs

Den usynlige pige

5. - 9. klasse

I Afghanistan under Taleban måtte piger og kvinder ikke må gå ud alene. Parvana er en 11-årig pige, hvis invalide far bliver uretfærdigt fængslet. Da Parvanas storebror er død, klipper hun sit hår af og tager hans tøj på, så hun kan gå i byen og tjene penge og købe mad til familien - hendes mor, søster og en lillebror.

fag: Billedkunst, Dansk, Historie
Temaer: Afghanistan, Fattigdom, Kvinder og pigers rettigheder

Kaassassuk – kortfilmpakke

1. - 3. klasse

En pakke med fem film for de små: Mellem linjerne handler om en zebra, der finder ud af, at den ikke er alene i verden. I Genfundet bliver en strikket Dino trævlet op, da han vil redde sin ræve-ven. Kaassassuk – Den forældreløse er en grønlandsk myte animeret af Perlefilm og grønlandske børn.

fag: Billedkunst, Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Børn i andre lande, Dyr, Natur, Venskaber på tværs

Kapernaum

6. - 10. klasse

Kapernaum, der vandt juryens specialpris i Cannes, handler om 12-årige Zain, der har lagt sag an mod sine forældre, fordi de har født ham ind i en verden af fattigdom og elendighed. Nu vil han forhindre, at de får flere børn.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Flygtninge, Migranter, Ulighed

MATANGI/MAYA/M.I.A.

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen, der vandt juryens specialpris ved Sundance Filmfestival, er et portræt af den engelske rap- og popstjerne M.I.A. Hun blev født i London som Matangi af srilankanske forældre, der tog hende med til Sri Lanka kort efter fødslen.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Borgerkrig, Flygtninge, Musik, Tamilske tigre

Q’s Barbershop

7. - 10. klasse

Q´s Barbershop ligger i Vollsmose og er et populært sted at hænge ud for byens somaliske drenge og mænd. Salonens ejer, Qasim, sørger for at de unge i Vollsmose har stil. Men han giver også gode råd om de store spørgsmål i livet som kærlighed, parforhold eller uddannelse, mens han trimmer og styler.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Ghettoisering, Lokalsamfund, Maskulinitet

Run Boy Run

7. - 10. klasse

Run Boy Run er den virkelige historie om Yoram Israel Fridman. I 1942 flygter han som 8-årig fra ghettoen i Warszawa. Han er våd, kold og alene i en stor polsk skov, hvor han finder sammen med en flok forældreløse jødiske børn, men de bliver fanget, og han er alene igen.

fag: Dansk, Historie
Temaer: altruisme, Flugt, Jødehad, Racisme

Subira

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Subira bor på øen Lamu i Kenya. Hun elsker at tage ud og fiske med sin far, og drømmer om at lære at svømme ligesom drengene. Men glæden får en brat ende, da faren dør. Hendes mor er konservativ muslim og lukker hende inde i huset, hvor hun skal lære at blive en god hustru og husmor.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Kvinderoller, Traditioner, Tvangsægteskab

Supa Modo

4. - 6. klasse

Jo på 9 år elsker actionfilm og superhelte. Hendes største drøm er at blive én selv, og drømmen hjælper hende med at glemme sin uhelbredelige sygdom. Da det bliver klart, at Jo ikke bliver rask, insisterer hendes mor på, at hun skal hjem, hvor moren selv kan passe hende.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Sammenhold, Søskendekærlighed, Sygdom, Venskab

Tårnet

5. - 9. klasse

Wardi på 11 år er født i en flygtningelejr. Hendes oldefar Sidi var en af de første, der flyttede ind i lejren, da den israelske stat blev oprettet i 1948. Det kalder palæstinenserne for al Nakba - det arabiske ord for katastrofen, fordi mange palæstinensere blev fordrevet fra deres hjem.

fag: Dansk, Historie
Temaer: Flygtninge, Israel-Palæstina

Tigermælk

8. - 10. klasse

Det er sommer i Berlin. Nini og Jameelah er begge 14 år og bedste veninder. Pigerne bruger sommerferien til at teste livets muligheder. De drikker, ryger, stjæler og afprøver deres seksualitet. Hjemme gider de ikke være.

fag: Dansk, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Overgang fra barn til voksen, Venskaber på tværs

To minutters stilhed

8. - 10. klasse

Filmen bygger på virkelige begivenheder i Østtyskland i 1956, hvor folk lever afsondret fra omverden bag jerntæppet. I byen Stalinstadt beslutter en gymnasieklasse at holde et minuts stilhed i solidaritet med de faldne i Ungarn, hvor den sovjetiske hær har knust et gryende demokrati.

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Kold krig, Menneskerettigheder, Venskab

Trækfugle

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen starter i 1969 i Colombia, hvor den unge mand Rapayet gør kur til den endnu yngre Zaida. Hendes familie forlanger medgift af Rapayet, hvis han vil giftes med Zaida. Det har han ikke råd til, så han begynder at sælge marihuana. Først til amerikanske turister, men forretningen vokser og store mængder af marihuana sendes med fly til USA.

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Narkohandel, Oprindelige folk

Ulvehunden

2. - 5. klasse

Ulvehunden er en filmatisering af Jack Londons klassiske roman af samme navn. Ulvehunden fødes som vild hund i den canadiske ødemark sidst i 1800-tallet – guldfeberens tid. Hans far er ulv, hans mor er en bortløben slædehund. Hun vender tilbage til indianerstammen med sin hvalp, da de er ved at dø af sult.

fag: Billedkunst, Dansk, Natur/teknologi
Temaer: Det flerkulturelle, Natur, Venskab

Walaas vilje

7. - 10. klasse

I over seks år har filmholdet fulgt den unge kvinde Walaa og hendes liv i Vestbreddens største flygtningelejr, Balata. Walaa voksede op med en mor, der afsonede i et israelsk fængsel, og hun træner for at blive optaget i de palæstinensiske politistyrker.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Håb, Identitet, Overgang fra barn til voksen, Uddannelse