Festivalprogram 2021-22

Book dine billetter online til Salaam Filmfestival – scroll ned, læs mere, bliv inspireret og book til din klasse nu! Festivalprogrammet er gældende for skoleåret 2021-22.

Der er åbent for bookinger til alle forestillinger – også til MSiB/Salaam film Rocks og Da Hitler stjal den lyserøde kanin, der åbner for bookinger mandag d. 23. august kl. 9:00.

Find din by og film i spilleplanen for 2021-22 – klik på billedet for stor version.

Titlerne til hver enkelt film i for sæson 2021-22 herunder, er sorteret i alfabetisk rækkefølge.

Sortér filmlisten efter behov, vælg enten klassetrin, fag og region. Klik Ryd filter for at starte forfra.

		
		

Aatos og Amine

2. - 5. klasse

De 6-årige venner Aatos og Amine overvejer de store eksistentielle spørgsmål, der har optaget tænkere siden tidernes morgen; Er der en gud? Hvordan ser han eller hun ud og hvem er chef-gud, når der findes så mange af dem?

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Børn i verden, Religion, Venskab

Blokhavn

6. - 10. klasse

Ali og hans fem bedste venner bor i ghettoområdet Blok­havn. Han går i 8. klasse på den lokale skole, som er udråbt til den værste skole i Danmark. Ali hader alt ved skolen på nær tre ting: sine venner, Yasmina fra parallelklassen og lærerinden Gertrud.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Fordomme, Satire/sort humor, Venskab på tværs af kulturer

Da Hitler stjal den lyserøde kanin

4. - 7. klasse

Den 9-årige Anna lever en tryg tilværelse i Tyskland i 1933. Hun ved ikke hvem Hitler er, selvom der er plakater med ham overalt, og unge nazistiske bøller overfalder jødiske deltagere til en fest. Men da familien i al hemmelighed forlader Tyskland, begynder Anna at forstå, at Europa er ved at ændre sig, og at det kan være farligt at være jødisk.

fag: Dansk, Filmkundskab, Historie, Samfundsfag
Temaer: 2. Verdenskrig, Antisemitisme, Flugt, Nazisme

Den gyldne jord

4. - 7. klasse

Den 11-årige Amra bor med sin nomadefamilie på en mongolsk slette. Han elsker at synge og drømmer om at deltage i ‘Mongolia’s Got Talent’. Imens kæmper hans forældre mod illegale guldgravere og den generelle udbytning af naturen i Mongoliet, hvor intet mindre end en femtedel af al jord er afsat til minedrift.

fag: Dansk, Geografi
Temaer: Drømme, Familie, Identitet, Mistet forælder, Natur, Svære valg

Dyrene i Hakkebakkeskoven

0. - 3. klasse

Så kom der endelig en filmatisering af Thorbjørn Egners børnebog Dyrene i Hakkebakkeskoven. Den klassiske historie har fået nyt liv med en dukkeanimation, der fortæller om sameksistens på tværs af tendenser og anskuelser med samme kærlige varme som bogen.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Demokrati, Fordomme, Venskab på tværs af kulturer

Flugt

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Amin er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit karrierejob. Men da hans kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et opgør med den hemmelighed, han har båret på i mere end 20 år.

fag: Dansk, Filmkundskab, Samfundsfag
Temaer: Flugt, Hemmeligheder, Identitet, Krig, Seksualitet

Khorshid – Solens børn

5. - 8. klasse

Ali og hans tre venner er gadebørn, og må ty til tyveri for at overleve. Den lokale mafiaboss ser muligheden i at udnytte drengenes arbejdskraft. Hvorfor bliver gadebørn udnyttet rundt om i verden, og hvordan kan man hjælpe?

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Børn i verden, Børns rettigheder, Gadebørn

Min bror, mit hjem

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Efter mange års adskillelse er de to afghanske flygtninge­brødre Popal på 22 år og Darmal på 18 år blevet genforenet i Danmark. Men de står vidt forskellige steder i livet.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Asyl, Entreprenørskab, Familie, Flugt, Identitet, Krig, Verdens lande

Nattergalen

4. - 5. klasse

En film om en moderne piges møde med en traditionel verden og om nødvendigheden af at være til stede i sin egen tilværelse.

fag: Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Familie, Natur, Opdagelser, Teknologi, Traditioner

Raya og den sidste drage

1. - 5. klasse

I fantasy-verdenen Kumandra levede mennesker og drager sammen i harmoni. Men da en ond magt truede riget, ofrede dragerne sig for at redde menneskeheden. Nu, 500 år senere, er den samme trussel vendt tilbage, og det er op til den enlige kriger Raya at opspore den legendariske, sidste drage Sisu for at samle det splittede rige og dets folk.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Venskab på tværs af kulturer

Rocks

6. - 10. klasse

En skæbnesvanger dag kommer 15-årige Rocks og hendes lillebror Emmanuel hjem fra skole og opdager, at deres psykisk syge mor har forladt dem. Rocks frygter at hun og Emmanuel vil blive skilt fra hinanden, og hun gør derfor alt for at holde deres situation hemmelig.

fag: Dansk, Engelsk, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Udsatte unge, Venskab på tværs af kulturer

Skál

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Dania er 21 år og opvokset i et kristent miljø på Færøerne. Hun er splittet mellem sin kristne menighed, som hun holder af, og et ønske om en mere løssluppen ungdom.

fag: Dansk, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Identitet, Litteratur, Musik, Religion, Splittelse, Ungdomsliv

Skal vi være venner? – kortfilmpakke til de små

0. - 3. klasse

Om at finde sammen og finde venner på trods af forskelligheder. Rørende, spændende og anderledes historier om venskaber for de yngste skolebørn.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Venskaber på tværs

Stemmer fra blokken: Aguila – Volar Libremente

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Under Covid-lockdown 2020 etablerede 11 unge drenge fra Høje Gladsaxe deres egen mikrovirksomhed Aguila - Volar Libremente (spansk for ørn flyv frit) i samarbejde med Mind Your Own Business. På 6 måneder skabte de et tøj-brand og producerede skræddersyede kasketter, som solgtes i hele landet.

fag: Dansk, Filmkundskab, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Fællesskab, Håb og drømme for fremtiden, Udsatte unge, Ungdomsliv, Visioner

Und morgen die ganze Welt

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Hvor langt er det tilladt at gå og hvilke midler må man gribe til i bekæmpelsen af had og racisme? Et tankevækkende drama om søgen efter mening i den yderste venstrefløjs anti-fascistiske grupperinger.

fag: Dansk, Filmkundskab, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Ekstremisme