Festivalprogram 2022-23

Book dine billetter online til Salaam Filmfestival – scroll ned, læs mere, bliv inspireret og book til din klasse nu! Festivalprogrammet er gældende for skoleåret 2022-23.

Booking af billetter til Med Skolen i Biografen/Salaam film Solens børn åbner mandag d. 27. juni kl. 9:00.

Følg os på Facebook, Instagram, LinkedIn og bliv løbende opdateret på de seneste nyheder og tilbud til skoler og uddannelser fra Salaam Film og Dialog.

Find din by og film i spilleplanen for 2022-23 – Klik på billedet for stor version

Titlerne til hver enkelt film i for sæson 2022-23 herunder, er sorteret i alfabetisk rækkefølge. Søger du en specifik film på årets festival, og titlen ikke fremgår af listen herunder, henviser vi til Salaam Skoles filmkatalog, hvor der kan bestilles en visning suppleret med et oplæg ude på skolen. Link: http://salaam.dk/filmkatalog

Sortér filmlisten efter behov, vælg enten klassetrin, fag og region. Klik Ryd filter for at starte forfra.

		
		

100% Ulv

1. - 4. klasse

I en familie af store, stærke varulve, der ikke kan lide hunde, forvandler Freddy sig – til en puddel. Forvist som en skændsel får han 24 timer til at bevise sit værd ved at genvinde Månestenen fra den skøre ismand, der slog Freddys far ihjel for seks år siden.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Familie, Identitet, Venskab

Belfast

6. - 10. klasse

I sommeren 1969 lander det første menneske på måned, og Buddy er fyldt 9 år. Og så eksploderer Belfast i vold, da konflikten mellem det protestantiske flertal og det katolske mindretal koger over.

fag: Dansk, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: billedsprog, Konflikter, Religion

Drøm videre

6. - 10. klasse

Da Mirja kommer ud af fængslet, er hun fast besluttet på, at hun ikke vil tilbage. Hun er nødt til at tage sig af sin syge mor og sin lillesøster. Men i friheden og forstaden venter også de gamle veninder, som vil røve en guldsmed og stikke af til Sydamerika.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Forstæder, Venner

Encanto

2. - 5. klasse

I familien Madrigal har alle magiske evner, som de bruger til at hjælpe og beskytte folk i byen. Alle undtagen Mirabel, som aldrig fik sin gave. Da Madrigal-husets magi begynder at smuldre, får Mirabel skylden, og ingen vil høre på hende.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Familie, Forventning, Identitet

Fine familier og varme venner – kortfilmpakke til de små

0. - 2. klasse

Kortfilmpakke til 0.-2. klassetrin, hvor vi viser fem små animationsfilm med fokus på venskab og familie.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Familie, Identitet, Venskab

Flugten over grænsen

4. - 7. klasse

I 1943 er Norge besat af Tyskland. Lige før jul bliver Gerda og Ottos forældre anholdt. Børnene er kun 10 og 12 år gamle, men alligevel får de en stor opgave af deres far.

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Antisemitisme, Børn i verden, Flugt, Krig, Nazisme

Fremmede i Karl Oves Paradis

8. klasse - Ungdomsuddannelser

På Ærø åbnede i 2014-15 to børnecentre for uledsagede flygtningebørn. Helle Toft Jensen, som selv bor på Ærø, fulgte en række drenge på centrene og deres indvirkning på lokalsamfundet.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Børn i verden, Flugt, Identitet

Hopper og jagten på mørkets hamster

1. - 4. klasse

Hopper er en eventyrer, og derfor vil han følge i sin adoptivfars fodspor og tage rundt i verden og finde fantastiske skatte. Der er bare det problem, at han er halvt hare og halvt kylling – og så er han utroligt klodset.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Drømme, Identitet, Splittelse mellem to kulturer

I solsortens land

9. klasse - Ungdomsuddannelser

Kosovos Oscar-bidrag 2022 I solsortens land er en medrivende Erin Brockovich-historie om én kvindes desperate, men utrættelige kamp mod systemet.

fag: Historie, Samfundsfag
Temaer: Konflikter, kvindeundertrykkelse

Memory Box

8. klasse - Ungdomsuddannelser

15-årige Alex bor i Montreal sammen med sin mor, Maia. En kasse bliver leveret til Maia juleaften, der hastigt gemmes væk. Ansporet af morens besynderlige reaktion, begynder datteren Alex i smug at gå på opdagelse i kassens indhold.

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Borgerkrig, Erindringer, Familie, Libanon

Moosa Lane

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Moosa Lane, der fik en Special Mention på CPH:DOX, er Anita Mathal Hoplands fortælling om sin pakistanske familie i Moosa Lane, Karachi. Anita er vokset op i Danmark med en pakistansk far og en norsk mor. I 15 år har hun haft sit kamera med, når hun har besøgt familien i Pakistan.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Barn af to verdener, Familie, Identitet

Oleg og krigen

5. - 7. klasse

10-årige Oleg bor i Ukraine sammen med sin bedstemor. Ved at holde sig tæt på Oleg fanger filmen, hvordan Oleg tilpasser sig livet i en krigszone og bliver modstandsdygtig og langt mere moden end sine 10 år. 

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Børn i verden, Krig, Ukraine

Præsidenten

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Et militærkup i 2017 tvang Zimbabwes korrupte præsident Mugabe til at træde tilbage. Men hans efterfølger, Mnangagwa, har ikke bedre hensigter for landets velfærd. Folkets håb er derfor rivalen Nelson Chamisa, som denne dokumentar følger gennem tiden før, under og efter præsidentvalget i 2018.

fag: Historie, Samfundsfag
Temaer: Demokrati, Zimbabwe

Solens børn

6. - 9. klasse

Ali og hans tre venner er gadebørn, og må ty til tyveri for at overleve. Den lokale mafiaboss ser muligheden i at udnytte drengenes arbejdskraft. Hvorfor bliver gadebørn udnyttet rundt om i verden, og hvordan kan man hjælpe?

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Børn i verden, Børns rettigheder, Gadebørn

Tsumu – hvor går du hen med dine drømme

7. - 10. klasse

19-årige Lars, der sammen med vennerne Eino og Thomas udgør et lille queer-fællesskab i den østgrønlandske landsby Tasiilaq. Eino og Lars er hovedpersoner i filmen, der delvist er optaget på deres smartphones.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Udkant, Ungdom