Alle events

Her er en liste over alle events

To minutters stilhed, Panorama Biograferne, Middelfart

30.01.2020 kl. 09:00

Salaam Filmfestival viser filmen To minutters stilhed i samarbejde Med Skolen i Biografen i Panorama Biograferne, Middelfart. Hvad var Østblokken, Den kolde krig og jerntæppet? Hvorfor blev Berlinmuren bygget? Det taler vores oplægsholder, Shubhdeep Singh Pawana med eleverne om. Og også om, hvad der får folk til at flygte fra deres hjemland. Hvad var bevæggrundene under Den kolde krig? Og kan vi drage paralleller til situationer i dag med folk på flugt?

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Kold krig, Menneskerettigheder, Venskab

Tigermælk, Kulturhuset Kastrup BIO

06.02.2020 kl. 09:00

Salaam Filmfestival viser filmen Tigermælk i samarbejde Med Skolen i Biografen i Kulturhuset Kastrup BIO. Oplægsholder Afshin Firouzi vil efter filmen tale med eleverne om de filmiske virkemidler, og han lægger en aktuel, personlig vinkel på temaerne ungdomsliv, identitet og kærlighed på tværs af kulturer.

fag: Dansk, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Overgang fra barn til voksen, Venskaber på tværs

Run Boy Run, MovieHouse Hellerup

19.02.2020 kl. 10:00

Salaam Filmfestival kommer til MovieHouse Hellerup med den dramatiske film Run Boy Run. Filmen er baseret på den virkelige historie om Yoram Israel Fridman under 2. verdenskrig, da han som 8-årig flygter fra tyskerne.

fag: Dansk, Historie
Temaer: altruisme, Flugt, Jødehad, Racisme

To minutters stilhed, Ringe Bio

21.02.2020 kl. 09:00

Salaam Filmfestival viser filmen To minutters stilhed i samarbejde Med Skolen i Biografen i Ringe Bio. Hvad var Østblokken, Den kolde krig og jerntæppet? Hvorfor blev Berlinmuren bygget? Det taler vores oplægsholder, Shubhdeep Singh Pawana med eleverne om. Og også om, hvad der får folk til at flygte fra deres hjemland. Hvad var bevæggrundene under Den kolde krig? Og kan vi drage paralleller til situationer i dag med folk på flugt?

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Kold krig, Menneskerettigheder, Venskab

Supa Modo, Nordisk Film Biografer Falkoner

24.02.2020 kl. 10:00

Salaam Filmfestival kommer til Nordisk Film Biografer Falkoner med den kenyanske film Supa Modo. Jo har en uhelbredelig sygdom.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Sammenhold, Søskendekærlighed, Sygdom, Venskab

Tigermælk, Empire Bio, København

25.02.2020 kl. 09:45

Salaam Filmfestival viser filmen Tigermælk i samarbejde Med Skolen i Biografen i Empire Bio, København. Oplægsholder Alice Al Maleh vil efter filmen tale med eleverne om de filmiske virkemidler, og hun lægger en aktuel, personlig vinkel på temaerne ungdomsliv, identitet og kærlighed på tværs af kulturer.

fag: Dansk, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Overgang fra barn til voksen, Venskaber på tværs

Kapernaum, Nordisk Film Biografer Falkoner

25.02.2020 kl. 10:00

Salaam Filmfestival kommer til Nordisk Film Biografer Falkoner med den libanesiske instruktør Nadine Labakis film Kapernaum. I filmen følger vi den 12-årige Zain, som lægger sag an mod sine forældre.

fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Flygtninge, Migranter, Ulighed

Rafiki, Nordisk Film Biografer Falkoner

26.02.2020 kl. 10:00

Salaam Filmfestival kommer til Nordisk Film Biografer Falkoner med filmen Rafiki, som handler om to unge kvinder Kena og Ziki, som trodser forbud og fordomme og bliver kærester.

fag: Sundheds-og seksualundervisning og familiekundskab
Temaer: Homofobi, Identitet, Kenya, LGBTQ, Menneskerettigheder, Seksuel identitet

Den store stygge ræv og alle hans venner, Frederiksberg Hovedbibliotek

03.03.2020 kl. 09:30

Salaam Filmfestival kommer til Frederiksberg Hovedbibliotek med Den store stygge ræv og alle hans venner. I Animationfilmen er der tre historier.

fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Adoption, Venskaber på tværs

Kaassassuk – kortfilmpakke, Frederiksberg Hovedbibliotek

04.03.2020 kl. 09:30

Salaam Filmfestival kommer til Frederiksberg Hovedbibliotek med kortfilmpakken Kaassassuk. Pakken indeholder 5 film for de yngste skolebørn.

fag: Billedkunst, Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Børn i andre lande, Dyr, Natur, Venskaber på tværs

Tigermælk, MusikTeatret Albertslund

09.03.2020 kl. 09:00

Salaam Filmfestival viser filmen Tigermælk i samarbejde Med Skolen i Biografen i MusikTeatret Albertslund. Oplægsholder Esma Yüksel vil efter filmen tale med eleverne om de filmiske virkemidler, og hun lægger en aktuel, personlig vinkel på temaerne ungdomsliv, identitet og kærlighed på tværs af kulturer.

fag: Dansk, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Overgang fra barn til voksen, Venskaber på tværs

Ulvehunden, MovieHouse Hellerup

11.03.2020 kl. 10:00

Salaam Filmfestival kommer til MovieHouse Hellerup med animationfilmen Ulvehunden, som bygger på Jack Londons klassiker. I filmen følger vi hunden Hvidtand, som er halvt ulv og halvt slædehund.

fag: Billedkunst, Dansk, Natur/teknologi
Temaer: Det flerkulturelle, Natur, Venskab

Tigermælk, Bibliografen, Bagsværd

17.03.2020 kl. 09:30

Salaam Filmfestival viser filmen Tigermælk i samarbejde Med Skolen i Biografen i Bibliografen, Bagsværd. Oplægsholder Afshin Firouzi vil efter filmen tale med eleverne om de filmiske virkemidler, og han lægger en aktuel, personlig vinkel på temaerne ungdomsliv, identitet og kærlighed på tværs af kulturer.

fag: Dansk, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Overgang fra barn til voksen, Venskaber på tværs

Tigermælk, Kulturium Biograf, Ishøj

30.03.2020 kl. 09:00

Salaam Filmfestival viser filmen Tigermælk i samarbejde Med Skolen i Biografen i Kulturium Biograf, Ishøj. Oplægsholder Esma Yüksel vil efter filmen tale med eleverne om de filmiske virkemidler, og hun lægger en aktuel, personlig vinkel på temaerne ungdomsliv, identitet og kærlighed på tværs af kulturer.

fag: Dansk, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Overgang fra barn til voksen, Venskaber på tværs