Globalisering og moderne slaveri

Birgitte Krogh PoulsenModerne former for slaveri i en globaliseret verden drejer sig om forbrug, eksportvarer og arbejdsforhold i globale værdikæder. Gennem faglig indsigt i flerkulturelle og globale temaer styrker dette oplæg elevernes internationale udsyn og kompetencer.

Oplægget holdes af Birgitte Krogh-Poulsen, der har boet og arbejdet mange år i Afrika og Asien, bl.a. i Zambia i næsten otte år. Hun har arbejdet med børns rettigheder og bekæmpelse af børnearbejde, slaveri og menneskehandel i mere end 15 år.

I oplægget om globalisering og moderne slaveri bruger Birgitte eksempler fra sit eget arbejde med den globale fiskeindustri, særligt i Thailand, og arbejdet med at bekæmpe børnearbejde i landbruget, bl.a. i produktionen af kaffe, te, tobak og kakao, i forskellige lande i Afrika.

De unge præsenteres for, hvordan almindelige produkter ofte produceres under uacceptable vilkår af fattige migrantarbejdere og/eller handlede mennesker, som arbejder under slavelignende vilkår, ofte fra en ung alder. Gennem kvalificerende oplysning om definitioner og tal på området, om konsekvenser og konventioner vil de unge få et indblik i årsagsmønstre og værdikæder, som illustreres med kortere film og nyhedsklip.

Faridullah3 m.ramme

Varighed: Oplæg incl.film: 1 time, herefter spørgsmål og dialog. Læs mere om programmet her.

Fagrelevans: Oplægget kan bruges i forbindelse med undervisningen i samfundsfag, historie og almen studieforberedelse.

”Stort engagement, god læring – meget stor viden!” Finn Ingolf Mynster Christensen, underviser på Viborg Katedralskole

Pris: Et Salaam Film og Dialog arrangement koster 1.500 kr. Dette arrangement består af film og oplæg med dialog for én klasse (ca.30 pers.). Du må meget gerne samle flere klasser, eller en hel aula men så ændre prisen sig. Se priserne her. Her kan du også læse om prisen på et workshopforløb, hvor eleverne arbejder mere indgående med temaet.