Nyt projekt om mode og rettigheder

Foto: Emmanuel Jambo

Med støtte fra Civilsamfund i Udvikling brygger Salaam Film & Dialog på et nyt projekt om og med afrikanske modedesignere.

Under titlen Afrika, mode og rettigheder får vi produceret en række kortfilm med designere i Kenya, hvis ideer bliver kopieret af store, internationale modehuse. Filmene skal indgå i workshops for danske skolebørn, som har til formål at vække elevernes lyst til ikke bare at undersøge, hvor deres tøj i virkeligheden kommer fra, men især til at finde løsninger og gøre en aktiv indsats for respektfuld behandling af kreative talenter.

I dag har Salaams leder Lisbeth Lyngse holdt møde med den dansk-kenyanske filminstruktør Vibeke Muasya, som med sit dybe kendskab til Kenyas kunst og kultur skal skabe de film, der bærer projektet. Vibeke startede med at udbryde: ”Det bliver fedt det her, det siger jeg bare lige.”

Med de indledende detaljer nu på plads er der lagt i støbeskeen til meget vigtig læring for landets skoleelever, som bidrager til, at de vokser op til bevidste og handlekraftige verdensborgere.

Følg med her på siden, hvor Salaam løbende deler opdateringer om det spændende og betydningsfulde arbejde.

Foto: Emmanuel Jambo