Om Salaam Film & Dialog

Salaam Film & Dialog er stærke film – og mere end det!

2015-09-10 16.44.21 (3)

Salaam Filmfestival og Salaam Skole produceres af foreningen Salaam Film & Dialog, der arbejder for et kendskab til film fra hele verden, og for kulturel inklusion, socialt engagement, global indsigt og mellemmenneskelig ansvarlighed.

Med Salaams projekter arbejder vi på med et alsidigt udbud af film at fremme interkulturel forståelse og indsigt i de forbindelser, der findes mellem det globale og lokale, gennem gode film, dialog og debat om moderne, flerkulturelle samfund. Vi ønsker at synliggøre kulturel mangfoldighed med positivt fortegn.

Vi mener at det positive bedst kommer til udtryk, hvis vi samtidigt taler åbent om det, der kan være svært, sårende og besværligt i kulturmødet, lokalt og globalt set. Derfor tager vi også det op, for problemerne forsvinder ikke ved at blive fortiet og skubbet ind under gulvtæppet. Omvendt kommer det berigende og positive ikke frem, hvis ikke vi peger direkte på det og giver det plads til at vokse ved glæden i gensidige og inspirerende møder. Vi skaber derfor rum, hvor mange forskellige stemmer, stemninger og tanker kan komme i spil.

Hør her hvad chef for Børn- og Unge afdelingen på DFI siger om Salaams rolle og betydning i forhold til at skabe dialog og forståelse.

Hent vores 15 års jubilæumsudgivelse herunder ved at klikke på billedet:

Salaam Film & Dialogs mission er at fremdrage, påvise og udvikle de positive styrker og ressourcer, der findes i det globale og interkulturelle møde – på tværs af kulturelle, sproglige og religiøse prægninger. Udgangspunktet for vores dialogiske rum er kunstneriske oplevelser: Vedkommende, stærke og gode film der lever op til Salaams værdigrundlag.

Se den den engelsk sprogede film om Salaam / Watch the film in English about Salaam Film & Dialogue below: