Afshin Firouzi

Mit navn er Afshin Firouzi, jeg er socialkonsulent og musiker. Efter en flugt fra Iran med familien i 1983, var Sandholmlejren første stop. Derefter fortsatte flugten til Brøndby Strand, hvor jeg er opvokset. Min historie er opstået på baggrund af en masse nysgerrighed i livet, som har fået mig verden rundt. Min nysgerrighed har også formet mig til den person, jeg er den dag idag.

Jeg havde bevæget mig indenfor mange erhverv, da jeg fandt ud af, hvad jeg virkelig brænder for. Musikinteressen havde hele tiden fulgt mig, og da jeg mødte min gamle ven Ali Sufi, besluttede vi os for at bringe socialt arbejde og musik sammen i en større enhed. Dette har gjort, at jeg nu fungerer som rollemodel for UU-København. Derigennem holder jeg workshops på skoler i København, skriver teaterstykker samt arbejder fuldtid på Københavns VUC, hvor jeg fastholder kursister i uddannelse ved at benytte mig af mine kompetencer.

Blandingen af jobs som lærervikar, klubmedarbejder og daglig leder i et krisecenter for kvinder har gjort mig i stand til at identitetspendle indenfor både forskellige kulturer og forskellige erhverv.

Jeg vil i min dialog med eleverne tale om, hvordan man finder styrke og motivation i sin egen hverdag. Hvad det kan gøre for en at følge ens drømme, og hvordan ens interesser kan bære en igennem selv de sværeste perioder.

Se videoklippet: Afshin fortæller om at vokse op i Danmark, og om hvor vigtigt det er for ham at udtrykke sig kreativt.

Se interview med oplægsholder Afshin Firouzi om filmen “Beneath Clouds” her

Se interview om “Hushpuppy” med vores tre oplægsholdere Daniel Sanders, Brigitte Dragsted og Afshin Firouzi her

Se videoklip fra TV2 Fyn, hvor Afshin er i Odense med Salaam Filmfestival her